Slovenija
1 ogledov

Ko vam banka para živce

Žurnal24 main
Če niste zadovoljni s storitvami sedanje banke, jo lahko zamenjate v kratkotrajnem in enostavnem postopku.
 

Kaj lahko zahtevam?

Storitve. Stara banka lahko izdela seznam direktnih bremenitev in trajnih nalogov in ga posreduje vam ali novi banki, o ukinitvi računa obvesti upnike, obračuna in vrne morebitna nadomestila, obračuna pripadajoče obresti in stroške, zapre transakcijski račun in na vašo zahtevo prenese sredstva na novega, je navedeno v brošuri Združenja bank Slovenije.

Vam banka zaračuna dvig denarja na drugih bankomatih ali pa niste zadovoljni z njenimi storitvami? Zamenjajte jo. Postopek je preprost, vse pa lahko uredite na novi banki. Prej morate le poravnati obveznosti na starem računu.

V trenutku, ko se odločite za novo banko, pri njej izpolnite vlogo za zamenjavo. Nov transakcijski račun bo odprt najpozneje v petih dneh, staro banko pa bodo na vašo željo obvestili o zapiranju računa. To bo izvedeno najpozneje v 40 dneh.

Nova banka lahko o spremembah obvesti upnike/nalogodajalce za kreditna plačila, vaša sredstva pa stara banka samodejno prenese na nov račun. S pomočjo seznama o trajnih nalogih in direktnih bremenitvah, ki ga dobite pri stari banki, jih na novi spet vzpostavite, upnike pa lahko o tem obvesti nova banka.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.