Slovenija
16 ogledov

Koalicija je za Mariničev odstop

Žurnal24 main
Poslanske skupine SD, Zares, DeSUS in LDS so podale pobudo v zvezi z vodenjem Komisije za preprečevanje korupcije, natančneje o poslancu SDS Branku Mariniču.

SD, Zares, DeSUS in LDS menijo, da Branko Marinič s političnimi pritiski zoper delovanje Komisije za preprečevanje korupcije in z večletnim neplačevanjem opravljenih storitev v stanovanju, ki mu je bilo dodeljeno kot poslancu, blati ugled Državnega zbora Republike Slovenije.

Sporni poslovnik komisije
Marinič je predlagal tudi sporno sprejetje poslovnika komisije, na podlagi katerega lahko člani komisije zahtevajo, da se poslancem in poslankam v komisiji državnega zbora izročijo vsi podatki o osumljencih in prijaviteljih, ki so v obravnavi zaradi suma koruptivnega dejanja.

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

Zlorabil je položaj
V poslanskih skupinah so še prepričani, da so tovrstni postopki, še posebno pa ravnanje poslanca Mariniča, primer politične zlorabe položaja. Po mnenju koalicije Marinič poskuša onemogočiti učinkovito delovanje Komisije za preprečevanje korupcije. Neodvisni organi v Sloveniji namreč delujejo z namenom, da ločeno od oblasti izvajajo nadzor na svojem področju.

Koalicijske stranke hkrati menijo, da bi moral Marinič sam odstopiti, saj mu ob poslanski plači ni uspelo plačevati najemnine za svoje od države najeto stanovanje. To kaže na to, da nekateri poslanci ne razumejo vloge poslancev državnega zbora in tudi vloge neodvisnih državnih organov, kot je Komisija za preprečevanje korupcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.