Slovenija
35784 ogledov

Tako si je koalicija KUL razdelila ministrska mesta

Primož Siter, Luka Mesec Saša Despot
V Koaliciji ustavnega loka so že razdelili resorje, če bo šef Desusa Karl Erjavec postal premier, poroča Svet na Kanalu A.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec si želi zasesti mesto obrambnega ministra, prva dama SD Tanja Fajon pa bi rada postala ministrica za zunanje zadeve.

Nekdanja premierka Alenka Bratušek bi po poročanju Sveta v novi vladi znova prevzela infrastrukturno ministrstvo, med vodenjem okoljskega oziroma kulturnega ministrstva koleba prvak Levice Luka Mesec.

Igor Zorčič iz SMC bi ohranil mesto predsednika državnega zbora, prav tako bi po poročanju Kanala A stolček ohranila pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič.

Ministrstvo za javno upravo, ki ga zdaj vodi Boštjan Koritnik pa bi spet zasedel Rudi Medved iz vrst LMŠ.

SD ponuja tudi kandidata za ministra za finance – to bi postal Milan Cvikl, SAB pa za ministrico za kohezijo predlaga Angeliko Mlinar. Tomaž Gantar iz Desusa bi ostal minister za zdravje.

Kandidata za menjavo Aleša Hojsa na notranjem ministrstvu sta dva: župan Murske Sobote Aleksander Jevšek in župan Kočevja Vladimir Prebilič. Oba prihajata iz vrst SD. Če bo SD prevzel notranje ministrstvu, bodo na mesto generalne direktorice policije znova postavili razrešeno Tatjano Bobnar.

Koalicija Kul za prevzem oblasti potrebuje 46 poslanskih glasov. Trenutno imajo LMŠ, SD, Levica in SAB skupaj uradno 39 poslancev, realno pa 38, saj je poslanec SAB Franc Kramar že dalj časa na bolniškem dopustu, glasovanje o mandatarju pa zahteva prisotnost v državnem zboru.

Komentarjev 68
  • mcelin5 09:24 18.december 2020.

    Prav bi bilo da ji prvi dan nastopa vladanja pričaka 1000000 protestnikov da svet vidi v kakšni diktaturi živimo!!! Se vidimo pred parlamentom

  • Avatar pantani
    pantani 07:42 18.december 2020.

    Sanja svinja kukuruz!!! Saj niso normalni!!!

  • compracu 07:31 18.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti partnerja za sseks