Slovenija
23 ogledov

Koalicija lahko razpade še letos

Čeprav sta se Pahor in Erjavec v zadnjih dneh sestajala, stališč še nista usklad Žurnal24 main
Ultimat. Erjavec je pred današnjim sestankom vztrajal: podpora kandidatki ali DeSUS-ov zbogom Pahorju.

Ravnovesje. “Ne” predsednika vlade Boruta Pahorja edini kandidatki DeSUS Duši Trobec Bučan je za obstoj koalicije očitno poguben. Enako velja za Pahorjevo odločitev, da ministrstvo za lokalno samoupravo in regionalni razvoj po odstopu Henrika Gjerkeša ukine.

Resor Pahorjevih težav
V obeh primerih prvak DeSUS Karl Erjavec napoveduje odhod iz koalicije. Pahor  ravnokar sestankuje s kandidatko. V petek je z Zlato Ploštajner in Gjerkešem, ki sta vsak po eno leto zasedala ministrski položaj, ugotavljal, ali resor, ki sicer uspešno črpa evropska sredstva, sploh potrebuje. Poleg menjave ministrov ima Pahor težave z omenjenim ministrstvom zaradi svojega državnega sekretarja in strankarskega kolega Andreja Horvata (SD), ki mu mediji očitajo zlorabo sredstev za Pomurje prek prijateljskih podjetij.

DeSUS ven, noter SLS?
To bi za koalicijo pomenilo pet poslanskih glasov manj. Neuradno je sicer slišati, da bi lahko v parlamentu odločitve Pahorjeve vlade poslej reševal prvak SLS Radovan Žerjav s svojimi šestimi poslanci. Sinoči nam ga ni uspelo priklicati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.