Slovenija
14 ogledov

Koalicija na trhlih tleh

slovenija 13.03.13, Erjavec, Luksic, Bratusek, Virant, koalicija, levica, podpis Anže Petkovšek
Desus je že napovedala, da bo v primeru izvolitve Jankovića za predsednika PS izstopila iz koalicije. Podobno naj bi napovedali tudi v DL. SD ponovno poudarja, da ne tolerira ljudi, ki jih bremeni sum koruptivnih dejanj.

Vodstvo Desusa podpira stališče, da v primeru zmage Zorana Jankovića na kongresu PS odidejo iz koalicije, je ob robu jutranjega srečanja vodstva Desusa dejal predsednik te stranke Karl Erjavec. To pa bi pomenilo tudi začetek razpada koalicije in vlade, je dejal. Politična kriza se mu zdi nevarna predvsem v luči sprejemanja proračuna za leto 2014. Tega namreč DZ še ni sprejel, zaradi nastalega položaja pa se lahko zgodi, da bomo ostali brez proračuna za prihodnje leto, saj bo njegova obravnava v DZ tekla ravno v času, ko bo kongres PS, pravi Erjavec.

"Nehigienično, če bi za Janšo veljala druga pravila"

Ponovil je, da je za Bruselj glede Slovenije ključna politična stabilnost, zato bi za Erjavca najboljša rešitev bila, da Janković umakne svojo kandidaturo in počaka, da se končajo vsi postopki, ki potekajo proti njemu. Zelo nehigienično bi namreč bilo, da bi za predsednika SDS Janeza Janšo imeli ene kriterije, za Jankovića pa druge, je dodal. Ponovno je poudaril, da z Janšo v koalicijo ne gredo nikoli več.

DL v primeru izvolitve napoveduje odhod

Predsednika Desusa je v sredo zvečer poklical tudi predsednik DL Gregor Virant, ki menda vztraja pri tem, da DL zapusti koalicijo, če bo Janković ponovno prevzel krmilo PS.
 
To je še enkrat potrdil tudi na novinarski konferenci vlade, kjer je povedal, da gre za vprašanje doslednosti in načelnosti stranke, ter da vprašanje politične stabilnosti ni vprašanje njihove stranke. Če bo torej zmagal Janković, DL odhaja iz koalicije in pika, je rekel Virant.
 

SD: Škoda je že narejena

Pred sejo vlado je minister Dejan Židan (SD) ponovno poudaril, da SD ne tolerira ljudi, ki jih bremeni sum koruptivnih dejanj. Zato je znano, kaj se bo zgodilo, če Janković prevzame vajeti PS, pravi. Ob tem Židan opozarja, da nam tudi iz tujine sporočajo, kako pomembna je politična stabilnost. "Ni pomembno samo to, kaj se bo zgodilo 19. oktobra na kongresu PS. Tudi to, kar se je v sredo zgodilo, povzroča negativen odnos marsikoga do Slovenije. Politična nestabilnost je tukaj, negativni efekti so prisotni. Nekdo je škodo državi že naredil," je dejal Židan.

Komentarjev 3
  • privat 07:53 07.oktober 2013.

    bravo Virant...enostavno si prvi pošteni politik....!!! Samo tako naprej in mogoče imamo šanse za preživetje. Samo pazi ,ker ti voluharji nimajo poštenosti in človečnosti! Enega po enega počasi iz politične srukture in naprej v zapor z odvzetjem vsega premoženju in ...prikaži več njihovim unukom tudi! Še enkrat bravo Virant!!!!

  • Scott 15:06 03.oktober 2013.

    Koalicija na trhlih tleh.Pa je res na tleh?

  • Senior 14:17 03.oktober 2013.

    Jankoviču kot županu zaupam,kot politiku pa niti najmanj in zato naj ne dela zdrahe v svoji stranki, ker ji s svojo trmo samo škodi. Ga Alenka je za njega admiral, ker ve, kako upravljati že skoraj propadlo ladjo.