Slovenija
12 ogledov

Koalicija Pahorju "zatožila" Jelušičevo

Ljubica Jelušič (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
SD, Zares, LDS so premierju Pahorju "zatožile" ministrico za obrambo Jelušičevo, ker ni pripravila novele zakona o obrambi, ki bi poslancem dala več besede pri napotitvi vojakov v tujino.

Ker novele zakona o obrambi ni in ni pripravilo ministrstvo za obrambo, so jo pripravili poslanci SD, Zares in LDS. Po novem naj bi dajal državni zbor soglasje k odločitvam vlade o napotitvi slovenskih vojakov v tujino, zlasti na vojna območja.

O tem so zdaj obvestili premierja Boruta Pahorja. "Pričakujemo, da se bo Vlada Republike Slovenije čim prej opredelila do predloga sprememb Zakona o obrambi ter ga v interesu širše razprave o delovanju in vlogi Slovenske vojske doma in v mednarodnih organizacijah tudi podprla," so zapisali v pismu Pahorju.

Opozarjajo ga tudi, da so ministrstvo za obrambo od aprila 2009 že večkrat pozvali, naj samo pripravi novelo zakona, a tega ni storilo.

V pismu Pahorju poslanci SD, Zares in LDS sicer priznavajo, da je vlada v primerjavi s prejšnjimi glede napotitev vojakov v tujino res dala več veljave državnemu zboru, "kljub omenjeni vladni praksi pa podpisani poslanki in poslanci izrekamo kritiko na račun ministrstva za obrambo".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.