Slovenija
17 ogledov

Koalicija skrivala sestanek

slovenija 06.05.13, Alenka Bratusek, koalicija, sestanek koalicije, koalicijsko Anže Petkovšek
Da rezultati ne bi prehitro pricurljali v javnost, je vlada skrivala lokacijo srečanja.

Predstavniki koalicije so na sestanku razpravljali o rezultatih stresnih testov bank. Kje se bodo sestali, so skrivali, da številke ne bi prišle prehitro v javnost. Finance so včeraj zjutraj poročale, da se bodo sestali na Brdu pri Kranju, a so naknadno lokacijo spremenili.

Po neuradnih informacijah Dela bo bančna luknja velika okoli 4,2 milijarde evrov, država pa naj bi za tri največje banke, NLB, NKBM in Abanko takoj zagotovila dokapitalizacijo v višini 2,9 milijarde evrov, o čemer bo vlada predvidoma razpravljala že danes.

Prenos na slabo banko naj bi se zgodil v ponedeljek, a se po poročanju večih slovenskih medijev zapleta pri soglasju iz Bruslja.

Banke ne bodo zaprte

Z rezultati stresnih testov se je v torek že seznanil svet Banke Slovenije. Prepričani so, da bodo banke po objavi stresnih testov delovale normalno.

Javnost bo izvedela danes

Rezultati pregledov aktive in stresnih testov osmih bank ter ukrepi za sanacijo razmer v bančnem sistemu bodo javno objavljeni predvidoma v četrtek. Najprej naj bi se z rezultati seznanila vlada, nato opozicija, za tem pa naj bi jih na novinarski konferenci javnosti predstavila guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec in finančni minister Uroš Čufer.

Komentarjev 16
  • Scott 14:09 12.december 2013.

    A zato vozijo denar v srbijo kar s kamioni?

  • Scott 14:04 12.december 2013.

    Kaj pa potem?Sredinec, torej "fakič".

  • nostradamus 11:51 12.december 2013.

    ko bo narodu zavrelo se bodo imeli za kaj skrivat