Slovenija
13 ogledov

Koalicijske stranke dosegle soglasje

Naraščanje brezposelnosti, nadaljevanje enormnega zadolževanja in finančna nedis
1/8
Žurnal24 main
Premier Borut Pahor je po razvojni klavzuri dejal, da so koalicijske stranke dosegle načelno soglasje o vladnih prioritetah do leta 2012. Razvojni fokus pa bodo sprejeli na vrhu koalicije.

Gre za dvostranski dokument, v katerem so začrtani cilji. O samih političnih vprašanjih pa bodo prvaki koalicijskih strank razpravljali na torkovem kolegiju pri predsedniku vlade.

Fotografije pred prihodom na klavzuro si oglejte v GALERIJI.

Vlada bo tako sledila naslednjim prioritetam:

1. Konsolidacija javnih financ.

2. Izboljšanje plačilne discipline in iz javnih razpisov izločanje tistih, ki ne plačujejo.

3. Učinkovitejši pregon gospodarskega kriminala.

4. Izboljšanje pogojev za dobra podjetja.

5. Izboljšanje delovanja trga dela. Postopno višanje minimalne plače bodo šele premislili.

6. Strukturne reforme, kjer je govora predvsem o pokojninski in zdravstveni reformi.

Pahor: V mandatu tudi napake
"Kdo bo rekel, da kakšna od prioritet ni kaj novega. Vse smo zapisali v koalicijsko pogodbo. Kriza pa je pokazala, da so nekatere bolj, druge manj nujne," je dejal premier Pahor. 

Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad izhodno strategijo, ki je bila sprejeta lani februarja. O uspešnem izpolnjevanju pa po njegovem priča vladni semafor. Premier dodaja, da so bile v mandatu tudi napake.

Pobudo Erjavca zavrnili
"Pobudo so zavrnili. Škoda," je po razvojni klavzuri dejal prvak DeSUS-a Karl Erjavec. Gre za pobudo o ponovnem razmisleku glede pokojninske reforme.

V DeSUS-u so se namreč zavzemali za to, da bi koalicija umaknila zahtevo za ustavno presojo referendumske pobude o pokojninski reformi, s sindikati, ki se zavzemajo za referendum, pa bi poskušali doseči soglasje glede podaljševanja pokojninske dobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.