Slovenija
14 ogledov

Kobarid: preventivna akcija za motoriste

Moto točka
1/5
PU Nova Gorica
V Kobaridu poteka preventivna akcija za motoriste, ki se lahko seznanijo s postopki policije v cestnem prometu in si ogledajo nadzorno opremo.

Namen akcije je, da se motoristi spočijejo, se seznanijo s preventivo v cestnem prometu in varno nadaljujejo z vožnjo, je za zurnal24.si dejal policijski inšpektor Janko Mencinger. Takšen počitek po naporni ovinkasti vožnji v tem delu države namreč pride še kako prav.

Ljubitelji motorjev si tako lahko na postanku ogledajo številne zloženke, ki opozarjajo na varno in odgovorno vožnjo, preverijo, kako deluje merilnik hitrosti, s strani zavarovalnih agentov pa lahko dobijo koristne informacije glede zavarovanja motorjev.

Preventivno prireditev Moto točke novogoriška policijska uprava dvakrat na leto organizira skupaj z Moto skupino OK Riders. Motoristi se tako s preventivo seznanijo na cestnih relacijah, kjer je v času motoristične sezone udeleženih največje število motoristov. Posledično pa se na njih zgodi tudi večje število nesreč.

V letošnjem letu bosta podobni akciji potekali še 10. julija v Spodnji Idriji in 8. avgusta v Bovcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.