Slovenija
126 ogledov

Kobla čaka na mraz

"Bolj kot gneča na smučišču me med počitnicami skrbi slabo vreme," je dejal Pete Žurnal24 main
Žičnice. Če bo vreme ugodno, bodo konec tedna zagnali še Koblo 1.

Na smučišču Kobla ta čas obratuje le vlečnica Kozji hrbet, konec tedna pa bodo, če bodo temperature to dopuščale, zasnežili še Koblo 1.

"Radi bi zasnežili tudi Koblo 2, a za to potrebujemo štiri ali pet dni in zadosti nizke temperature, vsaj –4 stopinje Celzija. Vreme nam do zdaj ni bilo najbolj naklonjeno, saj nam je dež v začetku januarja pobral ves sneg na Kobli 1," je za Žurnal povedal Peter Žnidar, direktor smučišča.

2.500 na dan
Smučarji
. Ko obratujejo vse žičniške naprave, lahko smučišče Kobla v enem dnevu sprejme do 2.500 smučarjev, na parkiriščih pa je prostora za okoli dva tisoč vozil. Za varnost na smučišču skrbijo vsaj trije nadzorniki.

Novo smučišče priložnost
Ker ne obratuje celotno smučišče, stane celodnevna vozovnica za odrasle 15 evrov – če jim bo uspelo zasnežiti še preostale proge, bo stala 22 evrov. Med februarskimi počitnicami bosta na smučišču delovali dve smučarski šoli.

In kaj na Kobli menijo o načrtovanem novem sodobnem smučišču, ki ga bo v neposredni bližini Koble zgradil zasebni podjetnik Boštjan Čokl? "Zelo se ga veselimo in upamo, da bo čim prej nared, saj bo prinesel razvoj Bohinju. Obetamo si dobrega sodelovanja in več smučarjev, ne manj. Novi projekt Koble ne ogroža. Nasprotno, tudi za nas bo spodbuda, že zdaj pa imamo skupno vozovnico z Voglom in Vodnim parkom Bohinj," je poudaril Žnidar.

Do zdaj so na Kobli našteli okoli tri tisoč smučarjev, kar je za 20 odstotkov manj kot v istem obdobju lani. Če jim bo uspelo zagnati tudi Koblo 2, bi lahko obratovali predvidoma do sredine marca in imeli od 15 tisoč do 20 tisoč smučarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.