Slovenija
70 ogledov

Kočevci pomagajo Občini Dobrepolje

Žurnal24 main
Škoda. Vrhniška občina ima zaradi poplav blizu milijon evrov škode, v Kočevju ocene še nimajo.

Vrhnika, Kočevje. Poplave so v Občini Vrhnika povzročile za 830 tisoč evrov škode, v kar pa ni všteta škoda zaradi štirih plazov. Okoli pol milijona evrov škode je nastalo v kmetijstvu, okoli 150 tisoč evrov na stanovanjih in drugih objektih, sto tisoč evrov na infrastrukturi in 80 tisoč evrov zaradi intervencij. Poplavilo je 144 objektov, evakuirali so 19 ljudi, voda pa jim je uničila sto metrov cest. Pri odpravi posledic je sodelovalo 187 gasilcev in reševalcev, uporabili pa so 3.300 protipoplavnih vreč.

V Občini Kočevje škode, kot pravijo, še ne morejo oceniti. Poplavilo je okoli 70 objektov, od tega le eno stanovanjsko hišo, in to v pritličju. Evakuacij – v nasprotju z Vrhniko – ni bilo, prav tako ni nihče ostal brez elektrike. Ceste je sicer poplavilo, a je infrastruktura ostala nepoškodovana. Uporabili so 760 protipoplavnih vreč. So pa Kočevci priskočili na pomoč Občini Dobrepolje, in sicer s čolnom ter pregradami za zajezitev izlitja nevarnih snovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.