Slovenija
24 ogledov

Koga oziroma kaj Slovenci googlamo?

Google google+
Letos so ljudje največkrat prek spletnega isklanika Google iskali geslo Robin Williams, nato pa jih je zanimalo še svetovno prvenstvo in ebola.

Med najbolj iskane gesla se je uvrsila še zmagovalka Evrovizije Conchita Wurst, pa tudi skrajna sunitska milica Islamska država s kratico ISIS.

Lani se je na prvo mesto najbolj iskanih gesel uvrstil Nelson Mandela. V nasprotju z letošnjim letom pa sta se med deseterico uvrstili kar dve elektronski napravi, in sicer iPhone 5s in Samsung Galaxy S4. Med najbolj iskane sodi tudi mobilna igra Flappy Bird.

Slovence zanima, kaj je ljubezen

Med najbolj iskane zadetke v slovenščini, ki se začenjajo s Kaj je ... se je tako kot lani uvrstilo vprašanje, Kaj je ljubezen? Nato pa sledijo kaj je koral, judo, pridevnik in granulom.

Če nas je lani najbolj zanimalo, kako shujšati in kako do denarja, pa je letos med iskanji prevladovalo iskanje, kako napisati vabilo in kako masirati.

Najbolj iskan je Luka Mesec

Najbolj iskana iskana oseba je letos postal Luka Mesec, sledijo pa mu Violeta Bulc, Katarina Čas, Miro Cerar in Žan Košir.

Med najbolj iskanimi prireditvami pa so prevladovale volitve, na prvem mestu volitve 2014, nato pa lokalne volitve 2014. Sledi sochi, world cup 2014 in eurovision 2014.