Slovenija
45 ogledov

Kogovškovi: "Če lahko pomagaš, pomagaj"

Hiša družine Kogovšek.
1/3
Tamara Barič
V okviru projekta Junak Slovenije izpostavljamo dejanje družine Kogovšek, ki je šestčlanski revni družini za dve leti v neodplačno rabo podarila svojo hišo.

Pred časom smo že poročali o izjemnem dejanju družine Kogovšek, ki je šestčlanski družini za prebroditev hude krize za dve leti v neodplačno uporabo podarila hišo. Marija Kogovšek nam je danes povedala: "Moj vnuk je v osnovni šoli v Žalni, kamor hodi tudi hčerka Razingerjevih. Na dom smo dobili pismo, v katerem je pisalo, kako slabo živijo. To so dobili vsi v šoli. Ko mi je snaha pokazala to pošto, smo bili vsi šokirani, ker nismo vedeli, da res živijo v tako slabih pogojih. Nekako smo se po pogovoru doma odločili, da jim damo prazno hišo. Je bilo pa tu veliko popravila. Rekli smo, da jim jo damo, a naj nekdo poskrbi za popravila – in tu je vstopila Barbara Markelj. Ob dveh popoldne so prišli na ogled hiše še gasilci, ob štirih so že začeli delati."

Dejanje družine Kogovšek je naletelo na veliko občudovanja sokrajanov. "Odziv je bil zelo velik, česa takega nismo pričakovali. Ampak gre tudi za ostale ljudi, vsi so bili tako dobri ... Mi si s prazno hišo tako ali tako nismo mogli nič pomagati. Drugi so na koncu poskrbeli za njeno obnovo. To je zadovoljstvo, da pomagaš, in jaz vedno pravim, če lahko pomagaš, pomagaj, če pa ne, pa bolje, da si tiho. Meni je zdaj pomembno, da so zadovoljni."

Spomnimo. Krajani Velike Loke so sokrajanoma Eli in Blažu Razingerju, ki imata štiri majhne otroke, dali hišo v neodplačno uporabo. Družina je bila brez osnovnih stvari, primanjkovalo jim je tudi hrane. Takrat se je njihova sokrajanka odločila iti v akcijo in tako je naletela na družino Kogovšek, ki je prijazno odstopila svojo hišo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.