Slovenija
203 ogledov

Kokain "pod krinko"

Koalicijska večina je zavrnila predlog zakona, ki mu niso prikimali niti vsi v o Žurnal24 main
Aretacije. Celjski kriminalisti priprli Ljubljančana in tri Velenjčane.

Celjski kriminalisti so, kot so nam potrdili na Policijski upravi Celje, v petek stopili na prste prekupčevalcem s prepovedanimi drogami.

O podrobnostih molčijo, po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah pa so priprli Ljubljančana in tri Velenjčane, ki jih sumijo preprodaje amfetaminov in kokaina. Priprti pa nimajo nobene zveze s priprtimi v akciji Balkanski bojevnik.

Aretacije v petek
Kot smo še izvedeli iz zanesljivih virov, naj bi bil glavni akter Ljubljančan Dalibor Jović, ki ima najeto hišo na Bregu pri Polzeli – prav pri njem naj bi kriminalisti v petek navsezgodaj zjutraj opravili prvo hišno preiskavo.

V nadaljevanju so aretirali še štiri Velenjčane, a so enega takoj izpustili na prostost, tri, in sicer Selvira Muratovića, Enesa Omerovića in Sinišo Radojevića, pa so priprli. Zadnjega naj bi, kot smo še neuradno izvedeli, aretirali pred velenjsko avtobusno postajo, ko naj bi verjetno tajnemu policijskemu delavcu prodal deset gramov kokaina. Pri preiskavi njegovega avtomobila so si kriminalisti pomagali tudi s službenim psom, a večjih količin drog menda niso našli.

Več sreče so imeli pred enim mesecem, ko naj bi osumljeni prav tako tajnemu policijskemu delavcu prodali kar kilogram kokaina in pri tem zaslužili tri tisoč evrov. Kriminalisti so preprodajalce spremljali več mesecev in pri tem uporabili vrsto prikritih ukrepov.

Enim že sodijo
Velenjčani, ki so opazovali dogajanje, tovrstne akcije pozdravljajo, a se čudijo, zakaj kriminalisti ne ukrepajo takoj, ko opazijo, da se nekje vrši preprodaja droge.

“Treba je zbrati dovolj trdnih dokazov in jih tudi ustrezno zavarovati, sicer obstaja bojazen, da zadeva, ko pride na sodišče, pade v vodo,” pojasnjuje naš vir.

Sicer pa na celjskem sodišču te dni sodijo enajsterici preprodajalcev s prepovedanimi drogami, ki so jih priprli aprila lani in na čelu katerih je bil prav tako Velenjčan Fadil Omić. Poleg njega so na zatožni klopi še Boris Živković in Dejan Cvijanović iz Ljubljane, Kranjčan Miladin Vuković ter Dominik Ščavničar iz Murske Sobote, od tujih državljanov pa Srb Samir Jahović, Alžirec Mourad Derbal, Ramo Shala s Kosova ter trije bosanski državljani Nedžad Zukić, Nusret Zuhrić ter Drago Lučić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.