Slovenija
8 ogledov

Kokain usoden za 33-letnico

Represija ne pomaga, uporaba drog se strmo povečuje. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Minuli konec tedna je pred lokalom v okolici Novega mesta obležala nezavestna ženska. Reševalci so jo odpeljali v bolnišnico, kjer je kmalu zatem umrla. 33-letnica je zaužila prevelik odmerek kokaina.

Novomeški policisti so bili o nezavestni ženski obveščeni v nedeljo okoli 11. ure zvečer. Reševalci so 33-letnico nemudoma prepeljali v novomeško bolnišnico, kjer je ob pol enih zjutraj umrla.

Lani 16 žrtev
Iz generalne policijske uprave so nam sporočili, da je zaradi zastrupitve s prepovedanimi drogami v letu 2010 umrlo 16 oseb, v letih 2009 pa obakrat 24 ljudi.

"Kriminalisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je 36-letni moški 33-letni ženski izročil prepovedano drogo, ki jo je zaužila in kmalu zatem omedlela," nam pove Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto. Moškemu so kriminalisti odvzeli prostost in pri varnostnem pregledu v njegovem oblačilu našli neznano snov, za katero je bilo po opravljeni analizi ugotovljeno, da gre za okoli 37,5 grama prepovedane droge kokain.

Umrla zaradi prevelikega odmerka
V novomeški bolnišnici je bila opravljena sodna obdukcija ženske. Na Inštitutu za sodno medicino so bile zaradi pregleda telesne tekočine. "Dosedanje ugotovitve potrjujejo domneve, da je ženska umrla zaradi zaužite prevelike količine prepovedane droge," še doda Drenikova. Osumljenca bodo kriminalisti ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami ter omogočanja uživanja prepovedanih drog.

En primer v treh letih
Tiskovna predstavnica nam je povedala, da so tovrstni primeri v dolenjski regiji izjemno redki. "Mogoče se zgodi en podoben primer na vsake tri leta," poudari. Na vprašanje, ali je omenjeni lokal pogosto prizorišče preprodaje ali uživanja prepovedanih drog, pa Drenikova odgovarja: "Ne, podobnih dogodkov tam nismo zasledili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.