Slovenija
41 ogledov

Kokaina ni kupil le zase

Kucurskemu je pri zagovoru in sporazumevanju s sodnico pomagala prevajalka. Zani Žurnal24 main
Droga. V eni uri so na kranjskem sodišču začeli in končali sojenje zasvojencu.

Mladen Kucurski, 31-letni bosanski državljan, ki sicer živi v avstrijskem Feldkirchnu, je bil zaradi preprodaje drog obsojen na sedem mesecev pogojne kazni.

Do včeraj je bil priprt, ker so kriminalisti sredi februarja na počivališču Voklo ob gorenjski avtocesti med policijsko preiskavo vozila njegovega znanca pri Kucurskem našli skoraj 46 gramov kokaina.

Pritrdili tožilstvu
Pogojno. “Nemogoče je, da bi takšno količino droge kupili mimogrede in naključno na železniški postaji. Tudi glede na vaš slab socialni položaj je neverjetno, da bi lahko zbrali 2.500 evrov, kolikor stane taka količina kokaina, da bi si drogo kupili le zase. Poleg tega ste bili za preprodajo ekstazija že kaznovani v Avstriji,” je obsodbo Kucurskemu pojasnila sodnica.

Kazni mu sicer ne bo treba odslužiti, če v naslednjih treh letih ne bo zagrešil novega kaznivega dejanja.

Drogo je hranil le zase
“Toliko kokaina sem potreboval zase, nikomur nisem imel namena prodajati droge. Mamila sem kupil v Ljubljani na železniški postaji, kamor me je peljal prijatelj.

V Avstriji nikogar ne poznam, ki bi mi kokain prodal,”
je hrambo nedovoljenih substanc obžaloval Kucurski, tik preden mu je sodnica izrekla kazen.

Obtoženemu je odmerila kazen, ki jo je predlagala tožilka.

“Na ulicah je možno kupiti le manjše odmerke droge. Velike količine pa so naprodaj le med poznanimi kupci in prodajalci,” je tožilka Irena Kuzma dokazovala, da je obtoženi drogo prodajal tudi drugim zasvojencem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.