Slovenija
33 ogledov

Kokl je ponujal sladkorčke

(Foto: null) Žurnal24 main
Primorska.info. Ministrstvo je za 52 člankov prispevalo kar četrtino proračuna podjetja.

“Letni proračun za delovanje portala Primorska.info, na katerem je objavljenih okrog tri tisoč prispevkov na leto, je 80 tisoč evrov,” je včeraj povedal Sebastjan Kokl, direktor podjetja Primorska.info.

Projekt Fokus, za katerega so na razpisu ministrstva za kulturo (MK) prejeli dobrih 18 tisoč evrov, pa je bil ocenjen na kar 69 tisočakov, čeprav je obsegal objavo le 52 člankov.

Kadri iz stranke

Okrepitev iz SD. Po razrešitvi Rotarja in odstopu še treh novinarjev so morali, tako Kokl, na hitro pridobiti nove sodelavce. Med njimi je tudi Maša Kezunovič, članica predsedstva koprskega SD, predsednik je sicer Kokl. Na vprašanje, ali se mu to ne zdi sporno, Kokl pravi, da ne: “Dajte novim ljudem priložnost in jih potem ocenjujte.”

Na vprašanje, kako komentira takšno nesorazmerje, je Kokl dejal, da so v projekt zajeti tudi vsi drugi stroški, ki so neposredno ali posredno povezani s projektom.

Primorska.info jih je, kot smo poročali, dokazovala tudi z računi za najemnine, vzdrževanje strežnika, elektriko, vodo, telefon, sladkor ..., skratka s stroški, neodvisnimi od projekta.

Pa tudi z zelo visokimi računi za fotografije in montažo filmov, ki jih v uredništvu, kot je dejal razrešeni odgovorni urednik Vojko Rotar, niso nikoli naročili. Kokl je včeraj zanikal, da gre za fiktivne račune.

MK premalo dosledno?
Na vprašanje, za kaj natančno so bila javna sredstva porabljena, ki naj bi jih MK namensko dodelilo za projekt Fokus, od Kokla tudi včeraj nismo izvedeli. “MK ni zahtevalo ločenega prikaza stroškov samo za 52 člankov za projekt Fokus, zato tega nismo izračunali,” je Kokl odgovornost prenesel na MK.

Z MK so nam sporočili, da bodo glede deleža neposrednih in posrednih stroškov od Primorska.info v čim krajšem času zahtevali dodatna pojasnila. Sicer pa se po ugotovitvah MK izvedeni projekt sklada s prijavo.

Kokl je dejal, da so prijavili informativne članke različnih vsebin, ki pa jih je bilo treba “zapakirati v nek projekt”. V poročilu o projektu pa so nasprotno zapisali, da gre za raziskovalno novinarstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.