Slovenija
49 ogledov

Kokl nakazoval sebi

Sebastjan Kokl je tudi lastnik in direktor družbe Primorska.info. (Foto: Barbara Žurnal24 main
V primorski izdaji tiskanega Žurnala24 pišemo: Sporno. Iz ŠOUP za oglaševanje denar tudi na račun Koklove Primorska.info.

Koper. Na vpogled smo dobili kopijo bančnega obvestila o prometu podjetja Primorska.info, iz katerega je razvidno, da je Študentska organizacija univerze na Primorskem (ŠOUP), ki jo vodi Sebastjan Kokl, družbi Primorska.info, katere lastnik in direktor je prav tako Kokl, lani nakazala 3.300 evrov.

Kokl napovedal ovadbo
Pri pristojnem državnem tožilstvu bom podal kazensko ovadbo za odtujitev bančnega obvestila o prometu,” se je na naše vprašanje o transakciji odzval Kokl. Povedal je, da je ŠOUP s Primorska.info sodeloval pri oglaševanju določenih projektov ter da je bilo plačilo izvedeno zakonito in na podlagi opravljenih storitev, ali je bilo takih plačil več, pa ni povedal.

Vsebine ŠOUP smo kdaj označili kot oglasno sporočilo, sicer pa o finančnem poslovanju podjetja – razen da smo na plačilo čakali po več mesecev – nismo vedeli nič. Toda problematične niso toliko storitve, pač pa dejstvo, da je Kokl denar očitno nakazoval sam sebi,” je komentiral Vojko Rotar, nekdanji odgovorni urednik Primorska.info, ki v delovnem sporu dokazuje, da je bil nezakonito razrešen.

Rotar je za naš časopis pred časom sicer izjavil, da je bila vrsta računov, s katerimi je Kokl upravičil projekt Fokus, za katere je portal prejel 18 tisoč evrov javnih sredstev, fiktivna. Na ministrstvu za kulturo, ki je avgusta zahtevalo vračilo denarja zaradi nenamenske porabe, pravijo, da o pritožbi Primorska.info niso obveščeni, Kokl, ki jo je napovedal, pa ne ve, ali je že bila vložena, ker se s tem ukvarja odvetnik. Primer Fokus je sicer v zadnji fazi obravnave tudi na Komisiji za preprečevanje korupcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.