Slovenija
37 ogledov

Kokl pravi eno, Urumović drugo

Kokl bo zoper Urumovića podal kazensko ovadbo, saj naj bi neupravičeno uporabil Žurnal24 main
Sebastjan Kokl, direktor ŠOUP, po svojih trditvah ostaja vodilni v tej organizaciji. Predsednik zbora Urumović pa pravi: Ker ni izročil zahtevane dokumentacije, je razrešen s funkcije.

Do srede zvečer bi moral Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), študentskemu zboru na zahtevo izročiti dokumentacijo v zvezi s poslovanjem. Za včeraj je predsednik zbora Željko Urumović sklical sejo, na kateri bi se morali poslanci seznaniti s prekinitvijo pogodbe z direktorjem.

Sodelovanje z Urumovičem po moji oceni ni mogoče, saj ni pripravljen na konstruktiven dialog. Njegov edini namen je zrušiti mene. Na splošno pa s Študentskim zborom ne vidim težav, da sodelovanje ne bi bilo mogoče.
Sebastjan Kokl

Zahtev ne more izpolniti
"Brez kančka racionalnosti in vsaj bežnega pogleda na veljavno zakonodajo so zmagoslavno objavili, da so Kokla odstavili," v svojem blogu pod zapisom Kokl še vedno direktor ŠOUPa! piše direktor, ki nam je pojasnil: "Študentski zbor nima teh pristojnosti (za odstavitev op, p.), niti mu takšnih pristojnosti ne more naložiti interni akt, kar je Študentska ustava. Glede na to, da je ŠOUP dolžan spoštovati zakone, predpise in sklenjene pogodbe, na takšen način ni mogoče razrešiti direktorja. Ob tem pa naj spomnim na to, da je Urumoviču, ki je bil polnih ust obtožb in laži, preostal edino še ta, mestoma že smešen način moje zrušitve, saj od mene zahtevajo, da storim, kar mi zakoni prepovedujejo storiti. Zato me želi razrešiti."

Za primerjavo: predstavljajte si, da bi direktor nekega podjetja lastnikom dejal, da jim ne more ali noče izročiti dokumentacije o poslovanju njihovega podjetja. Koliko minut bi še bil direktor? Sebastjan Kokl predočitev dokumentacije o poslovanju ŠOUP na vse pretege zavrača že od avgusta 2010.
Željko Urumović

Kot pa pravi Urumović, bodo v naslednjih dneh izvedeni vsi postopki glede prekinitve obveznostnih razmerij med Koklom in ŠOUP. "Če je Koklovo stališče, da so akti ŠOS, Študentska ustava in ostali predpisi neveljavni akti, menim, da njegovo stališče zanika celotno delovanje  avtonomnega  študentskega organiziranja v Sloveniji, s katerim se sam vrsto let preživlja."

V vpogled bi vso dokumentacijo
Zapletlo se je namreč pri zahtevi Urumovićevega bratranca Aleksandre Kabanice, sicer tudi poslanca, ki je želel dobiti v vpogled vso dokumentacijo. Kokl mu je odvrnil, da lahko dobi le del dokumentacije. "Določene dokumentacije, ki jo zahteva Kabanica, ni mogoče izročiti zaradi zakonskih omejitev glede ravnanja s takšnimi podatki. Tukaj imam v mislih predvsem varovanje osebnih podatkov in poslovne skrivnosti. Kabanici sem korektno obrazložil položaj in ga pisno povabil na vpogled dokumentacije, ki jo zahteva in jo je možno pokazati. Tega ni storil, niti na svoje vabilo nisem prejel njegovega odgovora."

 

Urumoviću in tistim, ki mu sledijo, pa častim tečaj ABC prava.
Kokl na blogu

Seja na koncu odpadla
Na včerajšnjo sejo Kokl ni bil vabljen. "Od drugih sem bil seznanjen, da je bila sklicana, saj me Urumović niti zadnjič niti zdaj ni povabil, čeprav se je govorilo o moji odstavitvi. Nato sem bil seznanjen, da je seja odpadla zaradi nesklepčnosti. Torej seje ponovno ni bilo, Urumović vleče določene poteze kar na lastno pest, brez vednosti ali obravnave Študentskega zbora," pravi Kokl, sicer tudi direktor družbe Primorska.info.

"Seja je odpadla, vendar načrtovana seja ni bila namenjena razrešitvi Kokla in ne bi imela vpliva na njegovo razrešitev, saj je bil že na prejšnji seji Študentskega zbora ŠOUP z dne 21. 12. veljavno in z večino (5 za in 2 proti) sprejet sklep, po katerem je samodejno razrešen, če ne izroči vse zahtevane dokumentacije do 5. 1.," pa nam je sporočil Urumović in dodal: "Razrešen je v skladu s temeljnim pravnim aktom študentskega organiziranja, Študentsko ustavo, ki jo je paradoksalno ob sprejemu (julija 2010) pohvalil sam Kokl in jo označil kot napredek v študentskem organiziranju, danes pa trdi, da je nezakonita."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.