Slovenija
118 ogledov

Kokl še prek ustave

Pojasnila, zakaj poslancu dokumentacije niso predložili, od Šoupa in direktorja Žurnal24 main
Šoup. Poslanec od vodstva Šoupa neuspešno zahteva dokumente.

Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup), ne želi izročiti dokumentacije, ki jo je od njega zahteval Aleksandar Kabanica, poslanec študentskega zbora Šoupa, čeprav mu to nalaga tudi julija sprejeta nova študentska ustava.

Kaj zahteva
Dokumentacija. Poslanec Kabanica na treh straneh v 11 točkah zahteva izročitev različnih pogodb, izpisov transakcij, zapisnikov, seznamov o lastništvu nepremičnin, večinoma za čas od ustanovitve Šoupa do danes. Poslanec je dokumentacijo zahteval že pred sprejetjem aktualne ustave, a mu je vodstvo Šoupa tudi tedaj ni izročilo.

Razrešitev
Če Kokl dokumentacije ne predloži v 15 dneh, mu grozi odpoved pogodbe o zaposlitvi ali druge pogodbe, ki jo ima sklenjeno z organizacijo. Ali se bo to zgodilo, še ni jasno, je pa Koklova odvetnica Petra Jereb poslancu pisno odgovorila, da njegova zahteva ni v skladu z ustavo, zato mu dokumentacije niso dolžni posredovati.

Zmeda z ustavo
Kot je razvidno iz njenega odgovora, se odvetnica sklicuje na besedilo ustave, ki je bilo še do sredine tega tedna objavljeno na spletni strani Študentske organizacije Slovenije (Šos). Tam je bil člen, na katerega se opira Kabanica, res napačno zapisan, za kar so se na Šosu že opravičili. Kot pojasnjujejo, se je napaka zgodila le v neuradni prečiščeni različici ustave, spremembe in dopolnitve, objavljene v Uradnem listu RS, pa so zapisane pravilno.

Sporni amandma
Določba, po kateri mora direktor na poslančevo željo izročiti dokumentacijo, je v študentski ustavi zapisana prav na predlog Kabanice. Skupščina Šosa je pred poletjem glasovala za omenjeni amandma, katerega neuradni glavni namen je prav rušenje Kokla. “Dovolj je bilo sprenevedanja, zavajanja in prikrivanja s strani uprave ŠOUP in njej lojalnih (večnih) 'študentov',” je v spremnem besedilu k svoji zahtevi za izročitev dokumentov zapisal Kabanica.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.