Slovenija
43 ogledov

Kokl zavrača vse obtožbe

Sebastjan Kokl je tudi lastnik in direktor družbe Primorska.info. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Sebastjan Kokl, direktor Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), na blogu odgovarja na obtožbe glede domnevnih nepravilnosti in poskusa njegove zrušitve.

"Nenavadno se mi zdi, da se nihče ne vpraša, kdo pa sploh so ti rešitelji študentske organizacije, ki jo želijo rešiti Koklovih krempljev? Povečini so vsi absolventi ali že diplomanti. Torej so tu že vsaj nekaj let. V tem času so jim bile ponujene priložnosti, da se dokažejo," je na blogu zapisal Sebastjan Kokl in dodal, da omenjene osebe danih priložnosti niso izkoristile oziroma niso delale, posledično pa so tudi ostali brez funkcij na ŠOUP- in (tudi) zato je po njegovem prišlo do zapletov ter zahtev po njegovem odstopu.

O Koklu in njegovih funkcijah v ŠOUP ter Primorska.info smo že večkrat poročali. Nekatere članke si lahko preberete v rubriki SORODNI ČLANKI.

Delo za hrbtom in izsiljevanje
Pravi, da se je upor proti njemu začel po tem, ko se je lani vrnil iz tujine. "Vzdušje se je spremenilo in čutiš, da ti nekdo dela za hrbtom. To so mi kasneje potrdili tudi tisti, ki so na začetku sodelovali pri tej zgodbi in bili zato dobro obveščeni, kaj se pripravlja in kakšen je cilj. Na prvi pogled je delovalo, da bo to trajalo nekaj časa, potem se bodo stvari spet umirile. Pa se niso. Še hujše je, poslužujejo se nezakonitih metod in izsiljevanja. Predvsem pa škodijo ugledu organizacije, ki smo jo z veliko truda in delovne vneme postavljali šest let."

Napaka ja, ogrožanje organizacije ne
Ob koncu dodaja še, da je v letih, odkar dela na študentski organizaciji, "zagotovo naredil kakšno napako ali sprejel napačno odločitev. A trdno sem prepričan, da študentske organizacije z ničemer nisem tako ogrozil, kot jo sedaj ogrožajo ti posamezniki."

Na blogu je odgovoril tudi na nekatere obtožbe, ki so ga najbolj zmotile. Koklov vidik lahko preberete tukaj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.