Slovenija
219 ogledov

Koledar 2016: Gasilci iz Bistrice ob Dravi odvrgli oblačila

Gasilci PGD Bistrica ob Dravi
Vroči koledar za nakup avtomobila za gašenje gozdnih požarov.

Koledar s postavnimi gasilci? Zakaj pa ne? Mesec november je tu, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi pa bodo denar od vročega koledarja za deset evrov namenili skladu za nakup novega gasilskega avtomobila za gašenje gozdnih požarov.

Koledar gasilci | Avtor: PGD Bistrica ob Dravi PGD Bistrica ob Dravi

Idejo so dobila dekleta, ki so se leta 2012 prva opogumila in razgalila. V društvu so namreč kupili gasilski avto, ki je bil zanje prevelik denarni zalogaj, občina pa jim ni bila najbolj v pomoč.

Gasilke so zato odšle v akcijo in projekt je uspel, naslednje leto so privabile še nekaj fantov, letos pa je ženska populacija v kraju določila, da koledar za 2016 pripada izključno moškim: "Poklical sem fante, zbrali smo se in 14 nas je bilo za to. Bilo je zelo mrzlo, slikali smo se namreč v dežju, bili utrujeni, pred nami je bila namreč jutranja intervencija," nam je zaupal Marko Černel, poveljnik PGD Bistrica ob Dravi, ki mu v koledarju pripada mesec januar. 

Z gasilci diha ves kraj

"Glas se širi, predvsem ženski del populacije je navdušen," pravi Marko in doda, da so pri njih gasilci in gasilke kot ena velika družina, saj ogromno prostega časa preživijo skupaj.

Koledar dekleta | Avtor: PGD Bistrica ob Dravi PGD Bistrica ob Dravi

Veliko se urijo, tekmujejo in ob tem jih podpira celotni kraj: "Živimo v kraju, ki diha skupaj. Gasilci pa smo aktivni na vseh področjih in morala je zelo visoka. Naša operativna enota je srce, ki posreduje na številni intervencijah, požarih. Tukaj so še urjenja, tekmovanja, v bistvu šestdeset  odstotkov svojega prostega časa preživimo v gasilskem domu." 

vanda.levstik@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • bingo11 14:48 07.november 2015.

    Slike kot slike in dedci ter babnice kot dedci in babnice. Prav zares nič posebnega!!!!