Slovenija
35 ogledov

Kolegiji šefov kar v hotelih

Žižek Lučka Anže Petkovšek
Potratno. Šefinja zavoda za zaposlovanje za kolegije vodstva lani namenila okoli 16 tisoč evrov.

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ), ki ga vodi Lučka Žižek, kolegiji vodstva res lahko trajajo tudi po dva dni, so nam potrdili na ZRSZ. Na neobičajno prakso nas je opozoril vir, ki ga je zmotilo, da direktorica kljub varčevanju v javni upravi “z največjim veseljem organizira dvo- ali večdnevne kolegije za zavodske direktorje po hotelih v Sloveniji”.

Na ZRSZ so pojasnili, da so imeli lani deset kolegijev, “od tega jih je bila polovica dvodnevnih”. Dodali so, da so na njih navzoči člani ožjega vodstva zavoda, direktorji območnih služb in direktorji področij ter vodstveni organi zavoda. Koliko ljudi je to, niso navedli.

S spletne strani ZRSZ pa je razvidno, da ima Žižkova namestnico, štiri pomočnike in celo direktorja področja za integriran sistem vodenja. Poleg tega je tu 12 direktoric in direktorjev območnih enot. Odgovorili so, da so bili stroški kolegijev lani 15.874 evrov. Kaj je v ta znesek všteto – le najemi dvoran (čeprav ima zavod sam ustrezne prostore), kava, voda in hrana ali tudi prenočevanje v hotelih –, niso razkrili. Menijo pa, da ker člani kolegija pridejo na sestanek iz vse Slovenije, je gospodarno, da strokovni del združijo z usposabljanjem.

Komentarjev 1
  • mia 11:24 09.februar 2012.

    denar, ki je namenje brezposelim naj se zanje tudi porabi. mislim, da je tako v večini zavodov, organizacij....