Slovenija
42 ogledov

Kolektivno kosilo uradnikov

V petek ob 13.30 na uradu za varstvo potrošnikov razen tajnice nismo našli nikog Žurnal24 main
Urad za varstvo potrošnikov. Brez sledu o ukinitvi, dobili novega v. d.

"Odpuščanj na uradu za varstvo potrošnikov (UVP) še ni bilo, zaposleni pa bodo ustrezno premeščeni v pristojno enoto za varstvo potrošnikov na ministrstvu in v druge državne organe," so odgovorili z ministrstva za gospodarstvo (MG). Zanimalo nas je namreč, kako daleč je uresničevanje napovedi, ki jo je ministrica za gospodarstvo Darja Radić dala 11. januarja na radiu Val 202, da bo ta urad ukinila.

Vse pisarne zaklenjene
Pred tem, v petek, smo šli ukinjanje UVP, ne da bi se tam napovedali, preverjat na Kotnikovo ulico 28, kjer je sedež urada. Od devetih tam zaposlenih uslužbencev v pisarnah razen tajnice ni bilo nikogar. Vse pisarne so bile zaklenjene. Tajnica nam izjav o tem, ali so z MG o usodi urada že obveščeni in ali nemara že vedo, kdaj in kam se selijo, ni želela dajati, na vprašanje, zakaj ni nikogar na delovnem mestu, pa nam je odvrnila, da zato, ker smo prišli v času kosila.

Na MG so se izgovarjali, da urad še ni ukinjen, saj bi za to morali spremeniti uredbe o organih v sestavi ministrstev. Hkrati so vnovič zatrdili: "V prihodnje bo urad v celoti ukinjen, delo pa bo prešlo na pristojne organizacijske enote ministrstva, ki je na Kotnikovi 5."

Ko bo urad dokončno ukinjen, bodo uslužbence preselili v prostore MG. Sicer pa je urad dobil novega direktorja oziroma natančneje vršilca dolžnosti (v. d.). To je Anton Horžen, ki je bil prej zaposlen v direktoratu za ekonomske odnose s tujino.

Mojca Burgar | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Od direktorice do sekretarke
Mojca Burgar. Razrešena direktorica UVP za zdaj ostaja zaposlena v javni upravi in to celo na uradu. Je pa sistematizirana na delovno mesto poslovne sekretarke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.