Slovenija
4 ogledov

Kolenc bi hibridnega

Izolski župan namerava za službeno vozilo najeti varčnejšega hibrida. Takšno voz Žurnal24 main
V torkovi primorski tiskani izdaji Žurnal24: Službena vozila. Bossman bo obdržal audija A8, Arčon se vozi s svojim vozilom.

Igor Kolenc, izolski župan, se v službene namene ne bo vozil z BMW serije 5, ki ga je imel njegov predhodnik Tomislav Klokočovnik. Kot nam je povedala Kristina Zelić iz Kolenčevega kabineta, župan v sklopu zniževanja stroškov, pozitivnega odnosa do okolja in promocije alternativnih virov razmišlja o najemu oziroma nakupu varčnega in okolju prijaznejšega hibridnega vozila za potrebe občinske uprave.

Koliko bo najem oziroma nakup vozila (toyote prius) bremenil občinski proračun, na občini še ne vedo, ker še niso izvedli javnega zbiranja ponudb.

''Vozilo BMW smo zaradi previsokih stroškov, povezanih z vzdrževanjem in porabo, vrnili lizing hiši. Mesečni obrok lizinga je znašal 489 evrov,'' dodaja Zelićeva. V kratkem bodo na Občini Izola prodali še eno službeno vozilo.

Audi 531 evrov na mesec
Peter Bossman, piranski župan, bo še naprej uporabljal audija A8, ki ga je uporabljal njegov predhodnik Tomaž Gantar. Mesečni strošek najema – lizing obrok – pa znaša 531 evrov. 

''Za zdaj v voznem parku niso bile narejene nobene spremembe. Načrtujemo zamenjavo le enega izmed službenih vozil za upravo po sistemu staro za novo,
'' pravi Slavica Tucakov, vodja službe za odnose z javnostmi Občine Piran.

Koprski župan Boris Popovič za službene namene uporablja audija Q7, koliko gre zanj iz občinske blagajne, pa nam včeraj niso odgovorili.

Svojega na lastne stroške

Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica (MONG) pa za službene poti uporablja kar svoje vozilo na lastne stroške. ''Občasno uporabi tudi službeno vozilo, in sicer vzame tisto, ki je trenutno na razpolago. Trenutno župan ne razmišlja o nobenih nakupih in menjavi vozil,” pravi Miroslava Križnič iz MONG.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.