Slovenija
21 ogledov

Kolesarila po izvozu

(Foto: Bralec Žurnala24) Žurnal24 main
Na gorenjski avtocesti so pod določenimi pogoji odprli severni del avtocestnega priključka Naklo. Namesto avtomobilov pa sta ga prva preizkusila kolesarja.

Bralec Anže nam je posredoval fotografiji dveh kolesarjev, ki sta se peljala po novozgrajenem izvozu Naklo na gorenjsko avtocesto.

Morda se pri tem nista zavedala, da poleg sebe ogrožata še ostale udeležence v prometu, saj bi se lahko ravno v tistem trenutku po izvozu pripeljalo kakšno osebno vozilo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Uradno odprtje junija

Čeprav je v smeri proti Jesenicam že mogoč izvoz z avtoceste in uvoz nanjo, pa to še ne pomeni, da je priključek tudi uradno odprt.

 

Za vožnjo s kolesom po avtocesti vas lahko policisti oglobijo s 150 evri.

Marjan Koler iz Darsa je za zurnal24.si povedal, da gre za eno izmed faz del, ko je treba pod določenimi gradbenimi pogoji (ko še ni uporabnega dovoljenja) odpreti severni del priključka tudi za javni promet.

 

"To bo ostalo do končanja priključka do druge polovice junija. To pa ne pomeni, da se lahko po priključku vozi s kolesom, saj gre za del avtoceste," je dejal Koler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.