Slovenija
13 ogledov

Kolesarili za okolje

1/2
Žurnal24 main
V okviru kampanje Energija si, bodi učinkovit, je na Prešernovem trgu potekala akcija, ki spodbuja k učinkoviti rabi energije v gospodinjstvih.

Namen kampanje je ozaveščati, da je vse večja poraba energije pomemben vzrok za podnebne spremembe.

Pralni stroj je velik porabnik električne energije
Da bi porabniki lažje razumeli pomembnost zmanjševanja porabe električne energije in da bi jih spodbudili k učinkovitemu pranju, so Ariel in agencija za integrirano komuniciranje Informa Echo v sodelovanju z  MOL, MOB, Gorenjem, Institutom Jožef Stefan, Centrom za energetsko učinkovitost in Kolesarsko zvezo Slovenije na Prešernovem trgu organizirali akcijo.

 

Vse večja poraba energije

Večja poraba energije zahteva večjo proizvodnjo le-te. Zato pa je treba zgraditi nove elektrarne. 20 odstotkov energije uvažamo iz tujine. Zaradi prilagajanja tržnim cenam pa se nam obetajo tudi neizbežne podražitve.

Simbolno kolesarjenje
Pri slikovitem prikazu, koliko energije je potrebne za pranje perila pri 30 °C, so sodelovali člani kolesarskih klubov, ki so poganjali sobna kolesa. S pomočjo računalniškega programa so energijo pretvarjali v električno energijo in sproti prikazovali, za koliko pranj bi ta energija zadostovala.

Pridobljeno energijo v simboličnem znesku 2.500 evrov je Procter&Gamble Ljubljana podaril Osnovni šoli Ledina Ljubljana za nakup varčnih žarnic.

Kolesarjem v Ljubljani so poleg šolarjev in mimoidočih pomagali tudi ekstremna kolesarja Jure Robič in Marko Baloh ter triatlonec David Pleše . Akciji se je pridružil tudi župan MOL Zoran Jankovič, ki je povedal, da se zaveda človeškega vpliva na okolje. " Ta planet moramo ohraniti za svoje najmlajše , " je še dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.