Slovenija
124 ogledov

Koliko je vredna Drnovškova hiša?

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Hiša, v kateri je živel Janez Drnovšek, naj bi dosegla vrednost okoli milijon evrov. Vrednost nepremičnine ne bo nič večja zaradi dejstva, da je v njej živel predsednik, meni poznavalka.

Ima hiša na Zaplani, v kateri je živel predsednik republike ali katera druga javna oseba, večjo vrednost? Andreja Lebar iz agencije za posredovanje nepremičnin TA-BU, ki se ukvarja s posredovanjem nepremičnin na tistem delu Slovenije, ocenjuje, da Drnovškovo ime na ceno ne bo vplivalo.

"O ceni bi težko govorili, ker je zelo pomembno, na kakšni lokaciji stoji hiša, kakšno je zemljišče − ali je poševno ali ravno, kam gleda ... Dejavnikov je preveč. Zagotovo pa dejstvo, da je tam živel Drnovšek, ne vpliva kaj preveč. Na ceno bo bolj vplivalo to, da je bila lepo vzdrževana in obnovljena."

Na vprašanje, ali je tako tudi drugod, Lebarjeva odgovarja: "V tujini bi morda to dejstvo vseeno vplivalo to na ceno. Drnovšek je v bistvu iskal umaknjenost, ostali predsedniki večinoma iščejo rezidence, tako da se prodaja popolnoma druga stvar. Dejstvo je, da se ta hiša danes prodaja le kot nepremičnina. Veliko jih je že pozabilo, da je tu stanoval predsednik."

Kot smo že poročali, sta lastnika nepremičnine, 32-letni Jaša Drnovšek in 29-letna Nana Forte, sporočila, da prodajata hišo nad Vrhniko. Za prodajo so se težko odločili, zavedajo pa se, da je to najbolj smiselna rešitev. Zaplana naj bi Drnovška pritegnila zaradi široke možnosti sprehodov s psom Brodiejem. Tam je napisal tudi vse svoje knjige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.