Slovenija
24 ogledov

Koliko so zbili ceno, razkrijejo kmalu

Števec za elektriko Boštjan Tacol
Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) bo konec prihodnjega tedna razkrila, za koliko jim je uspelo znižati cene elektrike in plina na licitaciji. "Odziv je bil izjemen," pravijo.

Pridružilo se jim je 38.448 potrošnikov, kar je ZPS omogočilo, da so lahko na licitaciji dosegli velik povprečen prihranek za potrošnike, so sporočili. Zaradi velikega števila prijavljenih bodo svojim članom ocene prihrankov začeli pošiljati 5. cecembra.  

V oceni bodo vključene tarife zmagovalnih ponudnikov in ponudbe. Tarife zmagovalnih ponudnikov bodo objavili tudi na svoji spletni strani. Potrošniki, ki so se prijavili, se s tem niso obvezali, da bodo z najugodnejšim dobaviteljem nato tudi dejansko sklenili pogodbo.  

Na licitaciji niso sodelovala vsa podjetja. Kot smo že pisali, so na primer v Elektro Celje energija sprejeli odločitev, da bodo kupcem ponudili nižje cene, kot jih bo dosegla ZPS. Koliko bodo spustili svoje cene bodo razkrili, ko bo ZPS razkrila dosežene cene. 

Akciji se lahko potrošniki še priključijo, saj je ZPS po izteku prvih prijav spet odprla to možnost. Prijava bo mogoča dokler ne bodo zapolnili prostih mest. Več podatkov o akciji je na voljo na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.