Slovenija
38 ogledov

Kolinska skladno v hrvaških rokah

(Foto: Dare Čekališ) Žurnal24 main
Hrvaški urad za varstvo konkurence (AZTN) je sporočil, da je koncentracija slovenske družbe Droga Kolinska in hrvaške skupine Atlantic skladna s pravili konkurence.

Hrvaški varuh konkurence je presojal koncentracijo na trgu brezalkoholnih pijač, ustekleničene vode, kave, paštet, namazov in slanih prigrizkov.

Ocenil je, da bo tržni delež na trgu ustekleničene vode in kave znašal manj kot pet odstotkov, na trgu prodaje paštet in namazov med pet in deset odstotkov, na trgu brezalkoholnih pijač in slanih prigrizkov pa med deset in 15 odstotkov, zaradi česar koncentracija družb ne bo vplivala na konkurenco na trgu.

Istrabenz je 95-odstotni delež v družbi Droga Kolinska v začetku julija prodal hrvaški skupini Atlantic. Ker gre za prodajo več kot četrtinskega deleža v družbi, mora 382 milijonov evrov vreden posel potrditi še večina lastnikov Istrabenza. Skupščina bo 24. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.