Slovenija
20 ogledov

Kolona na mejnih prehodih

Slabo vreme in začetek delovnega tedna sta dodobra napolnila slovenske ceste. (F Žurnal24 main
Kljub pričakovani manjši gneči na cestah danes zvečer, je na mejnem prehodu Gruškovje še vedno potrebno čakati 50 minut.
Alternativni mejni prehodi v času gneče zaradi dopustov
Če gledamo za Obrežje, sta za državljane EU priporočljiva mejna prehoda Slovenska vas in pa Rigonce, na Gruškovlju naj se vozniki raje poslužujejo mejnega prehoda Zavrč in Dobovec, na Primorskem pa priporočamo prehod Sečovlje, ki je bistveno manj obremenjen, in mejni prehod Sočerga. Starot in Jelšane sta že sedaj polna, poudarja Kristjan Bobovnik iz PIC-a.

Na mejnem prehodu Gruškovje osebna vozila pri vstopu v državo čakajo 50 minut, na Zavrču pa tovorna vozila pri  izstopu 25 minut.

Cesta Trzin - Mengeš je zaradi del zaprta v Trzinu do nedelje 1.8. do 22. ure. Obvoz je urejen na relaciji Mengeš - Srednje Jarše - Domžale - Trzin.

Zatoji spet jutri
"Če gledamo prometni koledar, lahko za popoldan pričakujemo manjše zastoje, saj se je večina ljudi odpravila na pot iz petka na soboto ali v soboto zjutraj," je danes zjutraj zatrdil Kristjan Bobovnik s Prometno-informacijskega centra.

"Zastoji na slovenskih cestah in mejnih prehodih se pričakujejo tudi jutri zjutraj in proti večeru v obratni meri iz Hrvaške proti Avstriji,"
je napovedal.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.