Slovenija
3898 ogledov

Kolone, čaka se že dve uri

Viadukt Draženci proti mejnemu prehodu Gruškovje Bralec Žurnala24
Pred mejnimi prehodi že večkilometrske kolone.

Proti mejnim prehodom proti Hrvaški že nastajajo daljši zastoji. Najdaljši, sedemkilometrski, je pred mejnim prehodom Gruškovje, kjer je čakalna doba za izstop iz države dve uri. Tolikšna je čakalna doba tudi na mejnem prehodu Dobovec.

Po poročanju Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na podravski avtocesti med Draženci in Podlehnikom in naprej na glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, na dolenjski avtocesti med priključkom Obrežje, Mokrice in mejnim prehodom Obrežje ter na cestah Dolenje pri Jelšanah - mejni prehod Jelšane in Rogatec - Dobovec. Zastoj je nastal tudi na zahodni ljubljanski obvoznici od Brda proti Brezovici.

Prav tako je nastal zastoj v Avstriji pred pred predorom Karavanke proti Sloveniji.

Čakalna doba je poleg na Gruškovju in Dobovcu tudi na mejnih prehodih Jelšane, Obrežje, Rogatec in Zgornji Leskovec.

Povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški je danes pričakovan, saj so se ta konec tedna začele poletne počitnice ponekod v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem.

Promet ponekod ovirajo tudi delovne zapore in nekatere prireditve. Na gorenjski avtocesti med Brnikom in Vodicami bodo danes spreminjali delovno zaporo, promet bo oviran, možni so zastoji, opozarja prometno-informacijski center.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.