Slovenija
689 ogledov

Kolone predvsem na mejnih prehodih

Gruškovje Pixell
Najevč prometa na mejnem prehodu Gruškovje

Z začetkom poletnih počitnic v nekaterih evropskih državah se je zelo zgostil promet na mejnih prehodih s Hrvaško. Najdlje se danes na izstop iz države čaka na Gruškovju, dve uri ter na mejnem prehodu Sobovec, kjer vozniki osebnih avtomobilov čakajo uro in pol. V nasprotnop smer je največja gneča prav tako na Gruškovju, kjer se čaka uro petnajst, uro pa čakajo tisti, ki se vračajo čez Sečovlje in Dragonjo. 

Čakalna dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Jelšane, Metlika, Obrežje, Rogatec, Dobovec in Gruškovje.

Zastoji so na podravski avtocesti med razcepom Draženci in koncem avtoceste pri Podlehniku, tri kilometre ter naprej na glavni cesti proti mejnemu prehodu Gruškovje, na cestah Lucija - Sečovlje, Koper - Dragonja ter Rogatec - Dobovec in na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, kolona je dolga približno dva kilometra.

Zastoj je tudi v Avstriji pred predorom Karavanke proti Sloveniji.

Na primorski avtocesti bo zaradi odstranjevanja cestninske postaje predvidoma do 16. 7. 2018 zaprt priključek Unec v obe smeri. Obvoz za vsa vozila je preko Postojne in Logatca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.