Slovenija
15 ogledov

Kolone se skrajšujejo

Kolone na avtocesti Ptuj Žurnal24 main
Tradicionalna gneča na cestah ta konec tedna tudi tokrat ni“razočarala“. Kolone pa se že krajšajo

Večkilometrski zastoji so se na slovenskih avtocestah naredili že zjutraj, še podaljševali so se v dopoldanskih urah. Popoldan so se kolone že nekoliko skrajšale. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je 4-kilometrski zastoj še vedno na koncu podravske avtoceste pred razcepom Draženci v smeri Hrvaške. Kolona se nato nadaljuje po glavni cesti med Ptujem in mejnim prehodom Gruškovje, kjer je izstop in vstop čakalna doba 15 minut. 

Zastoj je tudi na cestah Koper-Šmarje-Dragonja. Na mejnem prehodu Dragonja potniki za izstop čakajo eno uro, pri vstopu v državo pa 20 minut. 

Strpno!

Policisti pred poletno gnečo opozarjajo, da se prometna varnost v tem času navadno precej poslabša, saj se vožnja poleti v mnogočem razlikuje od vožnje v drugih obdobjih leta. Večja gostota prometa in raznovrstnost prometnih udeležencev sta poglavitni značilnosti prometa v najbolj vročih mesecih. Najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami pa sta prehitra oz. neprilagojena hitrost in vožnja pod vplivom alkohola. Previdno!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.