Slovenija
4440 ogledov

Kolone dolge več kot 15 km: Če želite ohraniti živce, nikar na cesto

zastoji kolone ceste
1/3
Saša Despot
Na avtocesti med Lomom in Postojno je že okoli 15-kilometrski zastoj, potovalni čas se podaljšuje.

Poleg gneče, ki ob sobotah vlada na cestah proti morju, zastoje povzročajo tudi nesreče.

Na primorski avtocesti ostaja upočasnjen promet pred Vrhniko in pred Uncem, zastoj pa med Uncem in Ravbarkomando proti Kopru, kjer je še vedno okoli devetkilometrska kolona. Na gorenjski avtocesti med priključkoma Šmartno in Vodice proti Kranju je pred delovno zaporo okoli petkilometrska kolona.

Na gorenjski avtocesti se potovalni čas podaljša za približno pol ure, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste. Kljub temu, da se promet nekoliko umirja, pa je še vedno upočasnjen na zahodni ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje, na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko ter na štajerski avtocesti med Domžalami in Sneberjami, pred delovno zaporo proti Ljubljani.

Zastoji so še vedno na mariborski vzhodni obvoznici med Pesnico in Vodolami proti Slivnici, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji ter na cestah Izola - Strunjan in Padna - Dragonja.

Noro tudi na Hrvaškem

Daljši zastoji so po podatkih prometno-informacijskega centra tudi na Hrvaškem v Istri proti Sloveniji ter na mejnih prehodih. Po eno uro in pol vozniki čakajo na vstop v državo na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, okoli pol ure pa na Jelšanah in Gruškovju. Za izstop iz države je okoli pol ure čakalne dobe na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Sečovlje.

zastoji kolone ceste | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • jakec1575 14:29 15.junij 2019.

    Ni kej, most je treba zrihtat.