Slovenija
25 ogledov

Kolpa: destinacija odličnosti

Kolpa je med drugim prepričala tudi s številnimi studenci, kali in vodnjaki. (Fo Žurnal24 main
Zmagovalka letošnjega izbora Evropske destinacije odličnosti je območje reke Kolpe s turističnim produktom "Kolpa. Dotakni se zgodbe".

Letošnji izbor je potekal na temo turizma in vode, poleg območja reke Kolpe pa so se za naziv Evropske destinacije odličnosti 2010 v finalu potegovali Bohinj, Idrija, Šaleška dolina in Pohorje z Bohorjem. Zmagovalna destinacija povezuje turistično ponudbo ob reki v šestih občinah − Osilnica, Kostel, Kočevje, Črnomelj, Semič in Metlika.

"Destinacija je med petimi finalistkami med drugim najbolj prepričala z iskreno povezavo med produkti in reko Kolpo, z dobrim povezovanjem med turističnimi ponudniki in razvojnim centrom Bele krajine ter inovativnostjo," je pojasnila predsednica strokovne komisije za izbor destinacije odličnosti Tanja Mihalič.

Letošnja zmagovalka je prepričala tudi z dobro organiziranimi in tržnimi produkti, vezanimi na vodo, s skrbjo za okolje, številnimi studenci, kali in vodnjaki, z ohranjeno kovačijo na vodni pogon, zgodbami starega kovača in z evropsko zaščiteno belokranjsko pogačo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.