Slovenija
42 ogledov

"Komaj končano, pa že vse prodano"

Rajko Rešek Suzana Kos
Tržna niša. V ankaranski Adrii, kjer je večina gostov slovenskih, so pridobili 240 novih ležišč.

"Res sem zadovoljen. Komaj smo končali 850 tisoč evrov vredno prenovo, ki nam omogoča, da edini pri nas tržimo tako imenovane družinske, torej tri- in štiriposteljne sobe, smo za bližnje praznike že vse kapacitete prodali," pravi Rajko Rešek, prvi mož turistične družbe Adria Ankaran.

Prenovili so štiri vile Adriatic. "Dve tretjini gostov je domačih, preostanek so predvsem nemško govoreči. Lani smo imeli več kot 30 tisoč nočitev, letos jih pričakujemo 11 tisoč več. V kampu smo imeli lani več kot milijon nočitev, kar je rekordni obisk v zadnjih desetih letih," je zadovoljen.

V pričakovanjih tudi drugi

"Med prazniki pričakujemo polno zasedenost; vsi bi radi prišli na začetku praznikov, in če bi imeli na voljo še kaj sob, bi jih zagotovo prodali. Od konca aprila pa je zasedenost nekoliko manjša," nam je povedal Borut Fakin iz Skupine Bernardin. V hotelih imajo 40 odstotkov domačih gostov, 30 italijanskih ter 30 odstotkov avstrijskih in nemških.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.