Slovenija > Komentarji in kolumne
2 ogledov

Ali bo Zoran 
Janković novi Šrot?

novković goran boÅ¡tjan tacol Žurnal24 main
Ali pa se bo kmalu odločil za prestop iz občinske politike v državno? To je zdaj vprašanje.

Zoran Janković je znova največje presenečenje volitev. Ne zaradi svoje zmage, temveč zaradi prepričljivejše zmage njegove liste, kot je bilo pričakovati. Zdaj je vprašanje le še, ali bo šel po poti celjskega Bojana Šrota, ki je še prepričljiveje že četrtič zmagal v volilni tekmi za celjskega grofa, ali pa se bo odločil za vstop v nacionalno politiko. Čez dve leti bo idealen čas za kaj takšnega, saj utegne biti politični vakuum zaradi težav Pahorja, pa tudi Janše, še večji kot danes.
Da ima Janša kljub svojim besedam o zmagi težave, priča včerajšnji rezultat v Ljubljani. Lokalne volitve res ne morejo biti napoved za državnozborske, a po drugi strani bo Janša čez dve leti težko dobil volitve, če bo imel tako ubog rezultat v prestolnici.  

Nevarnosti. Včerajšnje volitve so pokazale tudi na nekatere nevarnosti. Volilna abstinenca se povečuje, kampanje so bile dolgočasne, ideje volilcev niso prepričale. V Sloveniji je očitno kriza političnih idej. Obstoječi župani so namreč skorajda nepremagljivi, že samo zato, ker se v javnosti pojavljajo bolj kot njihovi tekmeci.

Nevarno je tudi sporočilo volilcev, da ima gradnja stadiona tako velik učinek. Nedvomno smo ga potrebovali, a ni bilo lepo videti, kako je bil dokončan. No, skoraj dokončan.

Navsezadnje bo treba zmagovalcem, ki jim ob tej priložnosti čestitamo, zaradi zadolževanja občin zelo gledati pod prste. Upravljajo namreč z milijoni evrov. Podatke si lahko ogledate v volilnem monopoliju na desni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.