Slovenija > Komentarji in kolumne
12 ogledov

Amaterka Meta, sporne zastavice

Borut Hočevar Žurnal24 main
Družina Rupel bo očitno največja packa slovenskega predsedovanja.

Prerivanje soproge zunanjega ministra Mete Rupel pred Narodno galerijo je največja napaka na včeraj končanem vrhu ZDA-EU. Spomnimo, da so največjo napako celotnega predsedovanja zakrivili na ministrstvu Metinega moža, kjer januarja niso dovolj skrbno varovali diplomatske pošte. Družina Rupel je začela in končuje slovensko predsedovanje EU amatersko.

Zastavice

Ob srečanju na Brdu se je nabralo nekaj manjših pripomb. "Nismo vedeli, v kaj pošiljamo otroka," so nam potožili starši osnovnošolca, ki si je na Brdu ogledal nastop lipicancev. Natančneje: starši niso vedeli, da se lahko posnetek otroka z ameriško zastavo v rokah znajde na televizijskih zaslonih. O dogodku poročamo na četrti strani. Dodajmo, da je mahanje z ameriško zastavo pred TV kamerami politični akt, o katerem morajo biti starši mlajših mladoletnikov zelo natančno obveščeni. In tudi pravočasno, da lahko preprečijo takšen izraz otrokove podpore človeku, ki je za marsikoga v svetu sporen. Po prvih informacijah sodimo, da obveščanje staršev ni bilo dovolj natančno.

In drugič, v zaključno deklaracijo je sicer zapisana podpora Makedoniji, a nam pristojni včeraj niso znali pojasniti, kakšen učinek ima lahko izjava. Tako se še kar sprašujemo, ali je Slovenija dovolj izkoristila predsedovanje za podporo krhki Makedoniji. Kakorkoli, prvi vtis po končanem srečanju ZDA-EU ni slab in obeta razmeroma uspešen konec slovenskega predsedovanja EU. A le, če družina Rupel ne bo uprizorila še kakšnega amaterizma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.