Slovenija > Komentarji in kolumne
21 ogledov

Ampak tole pa najbrž ne bo zastonj ...

Bolj kot medsebojno obtoževanje, kdo je bolj in kdo manj kriv, je na mestu štetje stroškov.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Kako bi lahko na kratko opisali “dosežek” pravosodja? Sodišče je klofuto in nekaj krepkih kritik natrosilo policiji in tožilstvu. Dobro, ne prvič in najbrž niti ne zadnjič. Kritike so se na sodišče vrnile istočasno kot bumerang. Od tega, da naj bi sodišče samo povozilo pravno državo, do tega, da preveč ščiti vplivne in premalo povsem povprečne državljane.

Denar

Dejstvo je, da vsa ta prerekanja nikoli ne bodo prinesla nobenega dokončnega odgovora. Razen medsebojnega kazanja s prstom, kdo vse naj bi storil tako hudo napako, da se bo po dveh letih in pol rodila miš v enem od najodmevnejših procesov, ki je zatresel vse gore v državi. Mislim, da se je v tem trenutku povsem upravičeno vprašati, koliko stroškov je v zadnjih dveh letih in pol bilo povzročenih državi. Pa pustimo samo nešteto prevozov iz Kopra in Celja v prestolnico vsaj dvakrat na teden, ko je bilo treba domnevne tihotapce kokaina na sodišče dostavljati od lanskega maja. Pa celo armado policistov, kriminalistov, specialcev, varnostnikov, ki so jim, odeti v neprebojne jopiče, sledili skoraj kot sence vsak torek in četrtek. To bo najbrž še najceneje. Koliko pa bo država plačala, ker so ti domnevni kriminalci ves ta čas živeli za rešetkami? Sodišče jim je zdaj pritrdilo, da so jim sledili nezakonito, ker niso počeli ničesar kriminalnega. Povsem realno je pričakovati, da bodo ti gospodje zato zahtevali zadoščenje. Pa najbrž ne le zase, temveč tudi za svoje otroke. Za družine, ki so ves ta čas živele brez njih, čeprav očitno ne bi smele.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.