Slovenija > Komentarji in kolumne
12 ogledov

Čarobnejša je 
lahko vsaka noč

Janez Zalaznik (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ne priznavam nujnosti, da se na silvestrovo noro zabavam. Ampak morda se pa bom!

Na božič moramo biti z družino, na silvestrovo se je treba noro zabavati, na valentinovo se je treba imeti rad ... Na vse te dneve se je treba tudi obdarovati. Namesto užitka in miru nakupovalni stres in nervoza, ali nam bo vse uspelo opraviti tako, kot bi bilo treba.

Predlani smo šli s prijatelji v Ljubljani ven 30. decembra, potem pa še na silvestrovo. Prvič je bilo super vzdušje in smo se odlično zabavali. Na noč, ki ji pravijo najdaljša v letu, čeprav to ni, pa je bilo dolgočasno.

To pa še ne pomeni, da je treba silvestrovo in vse druge praznike ignorirati, tako kot počne neki daljni znanec, ki zvečer (protestno) poje kos kruha s pašteto in gre spat. Če že organizirajo koncert na glavnem trgu, zakaj ne bi šli tja. In če vas prijatelji povabijo v družbo, zakaj ne. In če turistična agencija ponudi zanimivo silvestrovanje po polovični ceni, zakaj pa ne.

Pretirano
Da bi zapravil 400 evrov le za silvestrovanje, pa se mi zdi popolnoma pretirano. Kaj drugega pa se zgodi na to noč, kot da preskoči letnica, kar ni nič posebej čarobnega? Datum se zamenja vsako noč. Precej čarobnejša od menjave datuma je zaljubljenost, pa kolesarjenje, ko diši po pokošeni travi, pogled z vrha po večurnem naporu.

Za izlet bom zato raje izkoristil kak drug, po možnosti podaljšan konec tedna. Da jih bo v letu 2011 več, kot jih je bilo letos, pa je lahko že prva dobra novica za leto 2011. Čaka nas novih 365 dni in noči, ki bodo morda čarobne. Ampak ne, če zahtevamo, da morajo biti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.