Slovenija > Komentarji in kolumne
20 ogledov

Če ne prej, morajo biti kazen volitve

Če verniki Janše in Jankovića še vedno verjamejo v njuno poklicanost, Sloveniji ni pomoči.

Janez Zalaznik | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Predsednik vlade Janez Janša se je norčeval iz obtožnice v zadevi Patria, češ da je obljubo nagrade prejel na neugotovljen način in na neugotovljenem kraju. Zdaj se je izkazalo, da je v dobrih sedmih letih na neugotovljenem kraju in od neugotovljene osebe prejel več kot sto tisoč evrov gotovine. No, vsaj pojasniti noče ali ne more, od kod denar. Janković ni vedel, da mora prijaviti milijone, ki pridejo na njegov račun.

Janša trdi, da je vse zakonito, Janković obljublja dokument, ki bo potrdil, da je vse okej. Morda sploh ne vesta, kaj je narobe, sta tako nespretna pri izražanju misli, da tega nista znala pojasniti Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), ali pa je ta tako zabita, da v enem letu dela na tem poročilu tega ni dojela, presodite sami. Govorjenje Ljudmile Novak o pravnomočni sodbi, ki je edini razlog za odstop politika, pa je zamegljevanje. Za tiste, ki upravljajo z javnim denarjem, namreč veljajo strožja pravila kot za druge državljane. Ne smejo reči, da jih ne zanima, od kod izvira denar, ki je prišel na njihov račun. Ne smejo ostati brez besed, ko jih vprašajo, od kod 12 tisočakov za sodne takse in denar za potovanja. Instituciji države ne smejo lagati o vrednosti avta. Mimogrede, Janša se je šele po tem, ko ga je z dokazi soočila KPK, spomnil, da je 28.500 evrov za avto plačal v gotovini.

Sodba. KPK ne more zahtevati odpoklica, niti globe jima ne more naložiti. Jaz bom njuno ravnanje sankcioniral na prihodnjih volitvah. Se še spomnite, da je na predsedniških volitvah France Arhar pogorel le zato, ker je imel visoko plačo?

Komentarjev 6
  • renemario 17:42 09.januar 2013.

    Obema brco v rito in marš iz politike za vse večne čase.

  • maliking 17:42 09.januar 2013.

    Žurnalček, očitno nikoli nisi imel svojega podjetja in očitno prejemaš denar od povsod pa nimaš pojma od koga.Relativno veliko podjetje sem imel in vsak dan sem vedel skoro do tolarja točno koliko je vredno koliko dolgujem koliko terjam in saldo.Ne ...prikaži več bluzi neumnosti.Tako Jankovič kot Janša predobro vesta od kod in koga denar, samo norega se delata, ker butasta res nista. Kaj pa Janša zdaj išče podporo v stranki.Kaj nateguje narod? Kateri od njegovih ritoliznikov pa bo glasoval za to da odstopi? Pa Ludomila, kvasi neumnosti, da jih bolj ne more. Že samo sum je dovolj za to, da oba odstopita in seza vedno skrijeta pred narodom, ki mu lažeta. Ta novinar ni nič idiotski, si prej ti, ki očitno ščitiš sebi podobne.

  • Žurnalček 09:58 09.januar 2013.

    Če imaš svoje podjetje , potem nikoli ne veš kakšno in koliko vredno premoženje imaš. Nikoli za razliko od tistega , ki je na vsakomesečno dokazani plači ! Jankovič je prijavil 2.5 m € , ki jih pa danes nima ...prikaži več več , ker podjetje ni toliko vredno , vsaj po zadnji licitaciji ne . Se pravi , da ima prijavljeno veliko večje premoženje , kot ga ima v resnici in ne vidim , razen idiotskih novinarjev , kot je tale vaš , kje je problem. Od kje pa JJ povečan kapital , pa poglejte v Davčno prijavo in izračunajte , če je temu res tako. Po mojem , ne more noben ki se še hoštaplira prišparati 200.000 € v 5 letih !