Slovenija > Komentarji in kolumne
37 ogledov

Če zašuštrajo pri Jankoviću, ste vi krivi

Vsak se kdaj zmoti, me pa razbesnijo tisti, ki za svoje napake krivijo druge, tako kot to počnejo na Mestni občini Ljubljana.

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Vsak se kdaj zmoti, me pa razbesnijo tisti, ki za svoje napake krivijo druge, tako kot to počnejo na Mestni občini Ljubljana.

Za isto stanovanje so položnico za NUSZ poslali stari in novi lastnici, zdaj pa trdijo, da sta sami krivi, ker jih nista obvestili o spremembi lastništva. Prosim? Kdor kupi stanovanje, se vpiše v zemljiško knjigo, zakaj bi moral o tem obvestiti še občino? Medtem ko sprejemamo zakone, da morajo na upravni enoti uradniki izpolnjevati obrazce za nas ter povezujemo vse mogoče baze podatkov, na ljubljanski občini v odlok napišejo, da jim morajo o vsem obvestiti lastniki in si operejo roke: če je kaj narobe, jih pač nisi (pravočasno) obvestil. Nič kaj podjetniško ravnanje v mestu, ki ga že tretji mandat vodi menedžerski župan.

Občinska evidenca je pač v razsulu. Ne samo, da položnico za isto stanovanje pošljejo staremu in novemu lastniku, ampak vsakemu za isto stanovanje izračunajo drugačno nadomestilo. Jih je morda novi lastnik obvestil, da je povečal kvadraturo stanovanja?

Morda so čakali na nepremičninski davek in zato zanemarili svoje evidence, potem je davek padel na ustavnem sodišču in se je z odmero nadomestila zelo mudilo. To pojasnilo bi lahko razumel, tega, da s prstom kažejo na občane, pač ne.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:55 25.november 2014.

    Hebela te položnica , če maš jajca piš o miljonih , kaj miljonih, miljardah !!!!!!!!!!!!!!