Slovenija > Komentarji in kolumne
33 ogledov

Da le ne bo enkrat in nobenkrat več!

Ljudem ni pomembno koliko kazni bo sodišče izreklo. Želijo, da so kazni tudi izvršene.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Slovenska družba je dočakala natanko tisto, česar od pravosodja nikoli ni pričakovala. Sodišče je kaznovalo nekoga, ki je veljal do včeraj za nedotakljivega. A kljub temu zdaj izgleda, kot da si ljudstvo te prve tajkunske obsodbe sploh ne upa hvaliti preveč. "Ne hvali dneva pred večerom," je skoraj neslišno navrgla starejša gospa. Medtem, ko je ob cesti dokaj neopazno opazovala, kako nekdanji menedžer leta zapušča sodišče, potem ko mu je bila naložena pet letna zaporna kazen zaradi povsem zgrešene poslovne odločitve, ki jo je sprejel pred leti.

Strah. Ta kazen je med ljudmi včeraj sicer odmevala. A nekega posebnega zadovoljstva, zadoščenja ni čutiti niti pri tistih, ki so ostali brez službe in nekaj plač zaradi zgrešenih odločitev nekdanjega šefa Merkurja. Ker bodo v dosojeno kazen dvomili, vse dokler bivši šefi ne bodo pozvani naj pridejo v zapor. Enako kot dvomijo nekdanji delavci SCT-ja, da bo njihov bivši šef kdaj odsedel kazen, ki mu je bila naložena konec marca. In enako kot bivši zaposleni v Istrabenzu dvomijo v to, da bodo Bavčarju sploh kdaj začeli soditi. A presenetljivo so se včeraj nazaj potegnili v pravosodnih krogih. Pohvale dobrega dela sodnika, ki je izrekel prvo tajkunsko obsodbo, so se sicer kar vrstile, zagotovila, da ne bo zadnja pa si nihče ni upal dati. Kazenskih sodnikov, ki vodijo proces tako kot ga je vodil ta sodnik lahko namreč preštejejo na prste ene roke. Tožilcu, ki je več let intenzivno dokazoval to, kar je sodišče ugotovilo zdaj, pa se čez nekaj mesecev izteče mandat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.