Slovenija > Komentarji in kolumne
29 ogledov

Da le nimamo spet zadnjih rib

Policija je v petek ljudstvu dokazala, da zna uloviti. Pa čeprav za to potrebuje sedem let.

Anja Zupanc | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Aretacija mladeniča, ki naj bi pred skoraj sedmimi leti vso noč praznil sefe sredi Ljubljane, in mladeniča, ki naj bi pri tem vso noč zvezan potrpel, da bi bil izplen pajdašev čim večji, je za večino ljudstva pravi čudež. Po skoraj sedmih letih ujeti tiste, ki jih je večina odpisala že leto ali največ dve po ropu. In v tem primeru je treba policistom nedvomno priznati najmanj vztrajnost. Več let so menda še v notranjosti oropanih in poškodovanih sefov iskali sledi, čeprav mladeniči za seboj menda niso pustili ničesar posebno oprijemljivega. Razen roparskih pripomočkov, a s sledmi na njih si menda policija ni imela kaj dosti pomagati.

Mladost. Mladeničev policija doslej namreč ni še nikoli obravnavala. Kar pomeni, da jim za zdaj še nihče ni vzel vzorca njihovih DNK, ki jih policija hrani od prestopnikov, ki so bili že kadarkoli obsojeni. Zato je čudež, da gospoda od nedelje bivata v priporu, še toliko večji. Nikakor pa ni možno spregledati tega, da sta bila ta dva gospoda pred skoraj sedmimi leti še relativno mlada. In skoraj neverjetno se zdi, da bi bil nekaznovani oziroma v hujših kriminalnih vodah popolnoma neizkušeni 24-letnik res sposoben izvesti tako do potankosti domišljen rop. Ne da bi pri tem za seboj pustil praktično kakršnokoli sled. Policija sicer zagotavlja, da je v petek prijela prave. A tudi v njihovih vrstah dopuščajo možnost, da so ujeli zgolj zadnji dve ribi v združbi, ki je iz sefov želela precej več kot le za 32 milijonov zlatnine in delnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.