Slovenija > Komentarji in kolumne
15574 ogledov

Dan, ko je Marjan Šarec prodal svojo dušo ...

Marjan Šarec
1/3
Anže Petkovšek
… in postal politik. To bi bilo povsem normalno, če ne bi skočil na ideološki vlak.

kolumnisti 26.09.07...janez zalaznik...novinar zurnal24...foto: dejan mijovic | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović
Marjan Šarec je bil izvoljen kot človek, ki hodi k maši in spoštuje partizane, kot človek, ki je nad levo in desno ideologijo in ki bo zahteval spoštovanje moralnih standardov.

Ministra je odslovil zaradi neprimerne komunikacije, drugi je prav tako neprimerno komuniciral, poleg tega pa šoferju naročil, naj s službenim avtom prevaža njegov saksofon. Odpeljati se je moral sam. En minister je moral oditi, ker je preveč kašljal, poslanec je moral odstopiti, ker se mu ni dalo čakati, da bo lahko plačal sendvič. Zaradi »sence dvoma« v zvezi z naročilom makete za drugi tir je odšel minister za okolje Jure Leben.

Minister, ki je predlagal protiustaven zakon, pa uživa njegovo zaupanje, še več, Šarec je dal blagoslov in glasove, da se v parlamentu ta zakon sprejme. Dokončno lahko protiustavnost sicer res ugotovi le ustavno sodišče, ampak da o tem ne gre dvomiti, sta složno povedali pravni službi parlamenta in vlade, pa povsem jasno tudi nekdanji ustavni sodnik in, kot se je sam imenoval, "nazorski levičar", Matevž Krivic.

Ampak kljub temu je Marjan Šarec ponavljal in za njim tudi njegovi poslanci, da jim je minister Jernej Pikalo zagotovil, da zakon odpravlja neustavnost, ki jo je ugotovilo ustavno sodišče. In Šarec se je odločil, da bo verjel ministru. Dvomim, da mu res verjame, to je pač izjava za javnost, da se odgovornost prevali na ministra. Šarec je sicer obžaloval, da ni bilo večine za noben drug predlog, ampak premier ni na položaju zato, da obžaluje.

Marjan Šarec je v sredo postal polnokrvni politik, ki je za svoj obstoj na položaju pripravljen žrtvovati, kar je pač potrebno. Povsem normalno, če ne bi s tem skočil na ideološki vlak, ki pa ne vozi po nobenem racionalnem voznem redu in vprašanje, kam ga bo pripeljal. 

Kdor si bo drznil pritožiti, ga bomo kaznovali

S tem je namreč Šarec podprl totalitaristično obnašanje Pikala. Zelo poenostavljeno gre takole: ker ste se starši otrok drznili pritožiti in vam je ustavno sodišče celo dalo prav, vam bom že pokazal, naredil bom tako, da boste še na slabšem, da boste čutili, kaj je oblast, pa tudi če je to protiustavno, zato ker lahko, pa da vam ne bo nikoli več prišlo na pamet, da bi se postavili za svoje pravice. Kateremu bolnemu umu pade na pamet, da otrokom ne bo financiral dopolnilnega in dodatnega pouka in jutranjega varstva!

Pustimo ob strani, ali zasebne osnovne šole potrebujemo in ali kaj doprinašajo sistemu. Argumenti, da gre za obrambo javnega šolstva in za zaščito javnih sredstev, so privlečeni za lase, ni namreč mogoče, da bi šest zasebnih osnovnih šol ogrožalo skoraj 500 državnih in da je grožnja za državno šolstvo dobrega pol odstotka denarja, ki ga dobijo zasebne. To je tako podobno neutemeljenemu nabijanju strahu zaradi migrantov, da je kar srhljivo, druga plat iste medalje.

Namesto, da bi se minister Pikalo ukvarjal z vprašanjem, kako bi lahko izboljšal skoraj 500 državnih osnovnih šol, se ukvarja s tem, kako prinesti okrog tistih šest. Namesto da bi se ukvarjal z vprašanjem, kakšne pedagoške pristope (za katere so starši pripravljeni celo doplačati!) prinašajo zasebne osnovne šole in ali bi jih bilo smiselno uvesti tudi v nekatere javne šole, se ukvarja s tem, kako bi tem šolam še nekaj malega vzel.

Ko bomo edini, bomo najboljši v državi!

Namesto da bi bil minister za izobraževanje, se je minister Pikalo odločil, da bo minister za uničevanje konkurence. Ko ne bo nobenega zasebnega vrtca ali šole, bodo državni vrtci in šole, za katere je pristojen, brez dvoma najboljši v državi. Ne bo pa to, o tem ne dvomim niti malo, najboljše za naše otroke.

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 54
  • nina 10:09 13.julij 2019.

    Zdrava kmečka pamet,ve kaj je privat in kaj je javno.Norci z visoko šolo pa tega ne vedo.Žalostno,kam je naša država prišla.Zasluge za osamosvojitev si pa lastijo, tisti,ki jih sploh ni bilo poleg "so se skrivali in kovali,kako bodo kradli in ...prikaži več zavajali Slovence".

  • reton 21:15 12.julij 2019.

    A vam gre v nos da mu gre tako dobro? Da ga ne more desnica pa se kdo zraven s funkcije razrešiti? Takih telebanskih člankov je pa tako ali tako malo morje, bog ne daj bogne daj napisati kakšen pozitiven ...prikaži več ali celo vzpodbuden članek.... Aja no pa saj ga niti ne bi znali več. Idiotiuem na najvišji ravni.

  • kletarstvo 18:33 12.julij 2019.

    Sem cital nekje da ce je clovek nor,pa se tega ne zaveda je najbolj srecen clovek na svetu!!!!