Slovenija > Komentarji in kolumne
18 ogledov

Dnevi nevarnega življenja

Borut Hočevar, Žurnal24 (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Požar, domnevna ugrabitev, bomba, vlom ... v dobrih 48 urah na Štajerskem.

Petek: ugrabitev in divjanje voznika, oboje v Mariboru. Nedelja: vlom v celjski veleblagovnici in bombna eksplozija v Mariboru. Ponedeljek: požar s tragičnimi posledicami pri Radečah.

Dogodki, ki spadajo v kroniko, so se vrstili bliskovito, kot bi bili v newyorškem Bronxu in ne na Štajerskem. Med dogodki sicer ni povezave, lahko pa izluščimo nekatera opozorila.

Opozorila.
Prvič, pazimo na požarno varnost, še posebno na začetku kurilne sezone in ne glede na vzrok požara v Brunški Gori.

Drugič. So celjski vlomilci in mariborski bombaši namenoma udarili po sobotni noči? Spomnimo: v noči na nedeljo je bila po vsej Evropi akcija za varnost na cestah. Morda povezave ni, morda pa so zlikovci računali, da bodo imeli dan po obsežni akciji policisti manj energije in bo zato več priložnosti za kriminalce. Kakorkoli, dogodke si velja zapomniti in biti pozoren pri podobnih bodočih akcijah.

Tretjič. Včerajšnje prižiganje sveč v spomin trem žrtvam nedavne nesreče na Celjskem je opomin, zlasti ministrici Kresalovi. Od nesreče se namreč ni zgodilo prav nič. Ministrica je sicer napovedala ustanovitev nekakšne agencije za prometno varnost, a do njene ustanovitve lahko neuravnovešeni vozniki na napačnem voznem pasu vzamejo še kakšno življenje.

Varnostne razmere se slabšajo, ministrica Kresalova pa je premalo odločna za korenite spremembe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.