Slovenija > Komentarji in kolumne
19 ogledov

Dogodek v mestu Ljubljana

Manca Borko Boštjan Tacol
Ali lahko kdo v torek pripravi večji politični dogodek od Jankovića?

Zoran Janković je za promocijo svoje udeležbe na volitvah v dobrih dveh tednih naredil več kot stranka SDS v enem letu vsakodnevnega pošiljanja sporočil za javnost. Posamične neuradne informacije, dvoumne izjave in zavlačevanje so v njegovih rokah postale učinkovito orodje za stopnjevanje napetosti, posebni učinki pred velikim Dogodkom.

Vse, kar se je dogajalo včeraj in se bo še danes, je zgolj do skrajnosti dodelana predstava za javnost. Jankoviću, ki je sicer menda odklonil vse poskuse učenja nastopanja, je pač treba priznati, da ima sijajen občutek za osebni piar. Nič se ne zgodi po naključju (in brez fotografov).

Zaplet. Kot je pred nekaj meseci Gregor Golobič ukradel šov Karlu Erjavcu, ko je izstop iz vlade napovedal le nekaj dni za stranko Desus, je v ponedeljek to skoraj enako dobro uspelo Gregorju Virantu.

V medijih in na družabnih omrežjih je iz prvih vrstic izrinil Zorana Jankovića. Namesto o njem in njegovih 26 podpornikih lahko danes beremo tudi o Virantu in “njegovih” resetirancih. Janković je sicer za torek napovedal Dogodek na Kongresnem trgu. Napovedal je, da bo povedal, kar (verjetno) že vsi vemo.

Dobrodošlo bo, če se bodo ob tem na Kongresnem trgu čisto po naključju sprehajale babice in dedki, klošarji in študenti, poslovneži v oblekah in mamice z vozički, s katerimi se bo lahko fotografiral. V ponedeljek je bilo občinstva za tako velike volitve premalo. Če mu lahko tudi v torek kdo ukrade Dogodek v mestu Ljubljana, ima toliko večje možnosti, da mu spelje tudi volitve.

Komentarjev 2
  • jose3 11:13 12.oktober 2011.

    Kako je lahko turbokapitalist z 12 milijoni premoženja levičar?12 000 000 : recimo 12 let : 12 mesecev = 83.000 evrov čiste plače na mesec!!!

  • Trsten 13:14 11.oktober 2011.

    Pozdravili ga bodo pionirčki z zastavicami in stare prdule, ki jim je obljubil viagro.