Slovenija > Komentarji in kolumne
16 ogledov

In svet kufrov se vrti naprej

Ker je raje pisal kot ukrepal, se zdi, da paraziti obstajajo le še v Pezdirjevi glavi.

Matej Košir (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Če se srečate s korupcijo, ne posnemajte Pezdirja. Torej pravi čas prijavite tiste možake s kufri in ne pišite kolumn o sistemih korupcije. O tem, o čemer je pisal električarski Robin Hood, mediji pišemo vsak dan. Celo z imeni in priimki, pa se pogosto ne zgodi nič. Naslednji dan pišemo o drugih imenih, a svet kufrov se vrti naprej. Zato ne pišite, ampak ukrepajte.

Ampak Rado Pezdir je, pa naj se te oznake še tako brani, politik. Ali zdaj preusmerja pozornost od resnih problemov v državi ali poskuša še enkrat iz pepela dvigniti padlega Viranta, sploh ni pomembno. Je pa pisarjenje o parazitih, ki bi že lahko sedeli na hladnem, zdaj pa se zdi, da obstajajo le še v Pezdirjevi glavi, skrajno neresno. Imel je veliko priložnost, da bi sisteme, o katerih piše, sesul, a je raje pisal ... in govoril in govori naprej. Z njim je potegnil še Leo Oblak, ki je baje podkupoval uradnike, da mu niso ukinili televizije. Lepo vas prosim. Leo Oblak, ki je svoje medije vedno ponujal najboljšemu političnemu ponudniku? In glej ga zlomka, sodeloval je že pri prvi spremembi zakona o medijih z novo koalicijo, od katere bodo imele koristi prav njegove postaje posebnega pomena. A bo kdo ovadil Oblaka, ker je podkupoval uradnike? Verjetno ne, ker je vse skupaj tako dokazljivo kot obstoj tistih hudobnih možakarjev iz Pezdirjeve glave.

Kdo je kaj. In kdo ima od vsega tega korist? Državljani, ki pridejo v stik s (politično) korupcijo redkeje kot s papežem? Ali imata morda od zgodb o kufrih koristi predvsem Oblak in Pezdir? In kdo je potem tu parazit?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.