Slovenija > Komentarji in kolumne
112666 ogledov

Janez Janša, sram me je!

Janez Janša Vlada RS
Spoštovani predsednik vlade!

David Jug | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Pred dobrim letom, nekaj tednov po tistem, ko ste prevzeli oblast in ste ob začetku lomastenja covida-19 prvič nagovorili državljane, sem v komentarju zapisal: "Janez Janša, sram vas je lahko!"

Pričakoval sem, da bo težko, da bo koronakriza pustila globoke sledi, zato sem bil pripravljen tudi zamižati na eno oko, a ste Slovenijo v tem času spravili ob ves ugled. Danes je sram mene!

Sram me je, da se, odkar ste prevzeli oblast, Slovenija v tujih medijih pojavlja več ali manj le še zaradi vaših trmastih izpadov, ciničnih pripomb ali kot primer, česa oblast v državi ne bi smela početi.

Sram me je, ko opazujem nekatere vaše ministre in najožje sodelavce, kako s pritlehnim obnašanjem in vašo potuho spodkopavajo verodostojnost politike. Pred natanko desetimi leti je France Bučar, pokojni starosta slovenske politike, v intervjuju za Žurnal24 dejal, da je zaupanje v državo izredno omajano, ker ta pač ne funkcionira. In kar je še bolj skrb vzbujajoče, poudaril je, da se sistem elit pri nas regenerira in pametnim ljudem preprečuje, da bi poskušali narediti preboj: "Če bo šlo tako naprej, bo prej ali slej počilo!"

Upam, da se Bučarjeve besede ne bodo izkazale za preroške, od osamosvojitve razmere v slovenski družbi nemara še nikoli niso bile tako napete kot prav v preteklem letu. Svoje je seveda naredila epidemija, a sami prav nikoli ne zamudite priložnosti, da teh napetosti ne bi še stopnjevali. Če ne drugega, je kost, ki jo imate vedno pri roki, polpretekla zgodovina.

Če ne bi bilo Slovenske tiskovne agencije ...

Da boste z mediji obračunali, ste brez ovinkarjenja napovedali kmalu po prevzemu oblasti, pa so me vaši brezkompromisni napadi kljub temu pustili odprtih ust. Sram me je, ko opazujem, kako s sodelavci udrihate po RTV Slovenija, njihovih novinarkah in novinarjih. Še bolj, ko gledam, kako želite z objestno slo po dokazovanju politične moči uničiti Slovensko tiskovno agencijo. Agencijo, ki je že tri desetletja hrbtenica slovenskega novinarstva. Institucijo, ki je zapisana v genom slovenske medijske krajine. Informacijski servis, brez katerega, v to sem prepričan, tudi Žurnala24 ne bi bilo. Vsaj ne v takšni obliki, kot obstaja danes.

Kot bi živeli v nekih drugih, svinčenih časih, smo priča ustrahovanju in napadu na enega od temeljev slovenske demokracije. Tragično je, da je moralo Društvo novinarjev Slovenije začeti donatorsko akcijo, da bodo agencija in njeni zaposleni lahko finančno obSTAli.

Vam je pa treba vendarle nekaj priznati. S svojim štirimesečnim vztrajanjem pri šikaniranju novinark in novinarjev STA vam je uspelo nekaj, kar se je še ne tako dolgo nazaj zdelo nemogoče – poenotili ste slovenski novinarski ceh. Stopili smo skupaj. Ne zaradi oportunizma, pač pa zato, ker je tako prav.

david.jug@zurnal24.si

 
Komentarjev 126
  • Russell_Ellinger 11:41 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Russell_Ellinger 11:41 24.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Brenda_Elkins 11:23 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦